Afgelopen zaterdag 29 september werden op onze baan de jaarlijkse clubkampioenschappen afgewerkt. Ook de zon was een gewaardeerd deelnemer…

Zo’n 90 leden van onze vereniging uit alle categorieën hadden ingeschreven voor de clubkampioenschappen. Daarbij viel op, dat de jeugd oververtegenwoordigd was en de senioren/masters ondervertegenwoordigd. Dat moet volgend jaar anders!

De pupillen deden een meerkamp van vier onderdelen, de junioren C/D van vijf onderdelen. A/B-junioren, senioren en masters deden verplicht mee aan een tweekamp. Kogelstoten was het hoofdbestanddeel. De tweekamp werd voltooid met het ‘losse’ onderdeel, dat de meeste punten opleverde.

Die opzet hield in, dat ook ons oudste wedstrijdlid Piet Verbeek (74) ‘aan de kogel’ moest. Hij gooide 4.43 meter. Zijn 200m ging in 36.6 sec. Veel plezier had hij er niet in, want hij had per ongeluk zijn sporttas thuis laten staan. En als je in België woont, is dat wat ver terugrijden…. Hij moest alle onderdelen afwerken op geleend materiaal.

In de kantine gingen de vermaarde tosti’s van kantinebeheerster Janet weer als warme broodjes over de toonbank. Ze was aan het eind van de middag uitverkocht.

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/24941/

Twee fotoseries staan in onze fotogalerij.

 

FOTO: Concentratie bij het speerwerpen.

 

FOTO: Kinderspel tussendoor.

 

FOTO: Ons oudste wedstrijdlid Piet Verbeek ‘aan de kogel’.

 

Share this post