Op onze eigen baan werden afgelopen zaterdag 30 september de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Er waren tegen de 100 deelnemers.

Opmerkelijk was, dat er veel jeugdleden deelnamen, maar dat het aantal senioren en masters beneden de maat was. Wie in de uitslagenlijst op www.atletiek.nu kijkt (onder de knop ‘Alles’), ziet dat er maar weinig deelname was in de categorieën van de volwassen leden.

De oorzaak daarvan is niet helemaal duidelijk. Het kan te maken hebben met het tijdstip van de clubkampioenschappen. Immers, de week ervoor werd bij AV’56 Ouder-kind-dag gehouden en de week erna is de Kustmarathon.

Gelukkig was er wél veel publiek. Dat zag mooie sport, ook al werden (voor zover nu bekend) geen club- of baanrecords gevestigd. Bovendien was het, na een miezerig begin, goed toeven langs de baan: de zon was stralend aanwezig.

Doorgaans worden de clubkampioenschappen afgesloten met een steeplechase, die vooral bij de jeugd bijzonder populair is. Dit jaar stond de steeple niet op het programma.

De prijsuitreiking werd gedaan door voorzitter Cees-Jan Berman. Hij moest ook een medaille aan zichzelf uitreiken: hij was winnaar bij de masters. Die winst kwam overigens vrij probleemloos tot stand, omdat hij de enige deelnemer was. ij moest ook

Aansluitend aan het clubkampioenschapsprogramma werd op het terras bij het clubgebouw de jaarlijkse barbecue gehouden voor de vrijwilligers. Daarover staat elders op de site een apart bericht.

De uitslagen van de AV’56-clubkampioen staan hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/10241/

De foto’s (diverse series) zijn te vinden via de Homepage onder de knop Foto’s.

 

FOTO: Maud Pellaers (Meisjes C) bij het speerwerpen.

Share this post