Onlangs kreeg onze vereniging uit onverwachte (en onverdachte) hoek een compliment over de keurig verzorgde opslag van ons wedstrijdmateriaal. Dat compliment gold ook het onderhoud van dat materiaal.

De pluim kwam uit de mond van oud-Nederlands kampioen en vele jaren Nederlands recordhouder verspringen, Emiel Mellaard. Hij was anderhalve week geleden op onze baan om gedurende een hele ochtend een verspring-training te verzorgen voor onze jeugd.

Bij die gelegenheid bekeek hij ook onze materiaalberging en was daarover vol lof. Hij vond dat de wijze van bewaring prachtig verzorgd was en dat de staat van onderhoud van het materiaal perfect was. “Ik kom bij veel atletiekverenigingen en zie vaak héél andere dingen”, aldus Emiel.


Veer op de hoed

Zijn compliment was vooral een veer op de hoed van het onderhoudsgroepje van eigen vrijwilligers, dat onder regie van Paul Pieters langdurig onderhoud pleegde aan de speren, de discussen, de kogels en ander wedstrijdmateriaal. Bovendien werden mooie bergingen gemaakt.

Dat onderhouds- en renovatiewerk aan berging en materiaal is overigens nog niet voorbij. Het totale project loopt nu anderhalf jaar. Er is nog een halfjaar nodig om het helemaal af te maken.

Het schouderklopje van Emiel Mellaard kreeg Paul dezer dagen te horen. Hij deelde het met ‘zijn’ onderhoudsploeg, met de toevoeging: “Daar kunnen we trots op zijn”.


Het werk gaat door

Vanaf begin juli staan er nog flink wat werkzaamheden op het programma:

  • nieuwe koorden aanbrengen in de vlaggenmasten bij het erepodium,
  • de vlaggenmasten losmaken uit de standbuizen,
  • brede opbergpijpen maken voor de nieuwe dranghek-spandoeken,
  • ruimte maken voor de twee nieuwe partytenten (voor uitwedstrijden),
  • opbergrek in de cv-ruimte maken voor diverse ‘bouwkundige’ materialen,
  • extra plafond in cv-ruimte aanbrengen voor betere brandveiligheid,
  • nieuwe discusopslag maken (prototype is gereed),
  • idem voor de kogels.  

 

speer_opslag_2018.jpg

FOTO: De speerkasten in de materiaalberging: een paradepaardje. En dat zijn alleen nog maar de trainingssperen. Voor de wedstrijdsperen is een nóg geliktere opslag gemaakt. Maar die is onzichtbaar, achter ‘slot en grendel’. (Foto: AV’56).

 

Share this post