In de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2017/2018 zijn de kaarten zo goed als geschud. Een aantal AV’56-heren bezet mooie plaatsen in de tussenstand na de voorlaatste wedstrijd.

Toch is er slechts één die nog een kleine kans maakt op een eindzege. Dat is Martijn de Kok, die in zijn categorie Hsen tweede staat. De definitieve beslissingen vallen op zaterdag 3 maart, op de Kustcross in Vlissingen.

Bij de dames kán AV’56 nog een rol van betekenis spelen, als althans Monique Verschuure inschrijft voor de Kustcross en daar wint. In de tussenstand is ze nu, na ‘Bruinisse’, derde.

De voorlaatste wedstrijd, van afgelopen zaterdag, was de Grevelingencross bij Bruinisse, georganiseerd door AV Flakkee.


Tussenstanden

Na het opmaken van de tussenstand na deze cross (de 6e van de 7) blijkt dat bij de Heren senioren Martijn de Kok nu de tweede plaats inneemt na Yunis Stitan. Bij de H35+ staat nu ook een AV’er op de tweede plaats, Boris de Bruijn, en wel achter Erwin Harmes. Maar Harmes is niet meer in te halen. Johan Karelse is hier vierde. Bij de H45+ is Wilko de Vos tweede, bij de H55+ is Jan Willem Meeuwse vierde.

Op de korte cross heeft AV’56 ook nog een ijzer in het vuur: daar is Pieter-Jan de Baar overall 3e (hier geen leeftijdsindeling).

Bij de dames zit er voor AV’56 misschien nog wat moois in het vat. Monique Verschuure heeft alle vier wedstrijden waaraan ze meedeed, overtuigend gewonnen. Dat wel. Maar in Bruinisse verscheen ze niet aan de start. Daardoor zakte ze naar de 3e plaats. Als ze in Vlissingen inschrijft voor de Kustcross en daar wint, is ze direct eindoverwinnaar van de hele crosscompetitie 2017/2018 bij de dames. Ze pakt dan uit de vijf wedstrijden die meetellen voor de eindrangschikking, het maximale aantal punten. Ze blijft dan Monica Sanderse voor.


Uitslagen

De exacte uitslagen van de Grevelingencross van zaterdag 10 februari, plus de tussenstand van de crosscompetitie na 6 wedstrijden, zijn HIER te vinden.

 

 grevelingencross_2018.jpg

FOTO: Het podium bij de Heren 35-44 op de lange afstand (8 km) van de Grevelingencross: Erwin Harmes op het hoogste treedje, Boris de Bruijn als tweede en Johan Karelse als derde. (Foto: Facebookpagina van de winnaar).

 

Share this post