In de euforie over de mooie prestaties van AV’56-‘kanonnen’ als Patrick de Vos, Jozias Boone, Peter Balkenende, Johan Karelse, Wilko de Vos, Saskia Goole en Mees Verbrugge in de Crosscompetitie 2018/2019, vergeten we bijna de opzienbarende uitslagen van een van onze jeugdleden.

We doelen hier op de indrukwekkende prestaties van ons 9-jarige jeugdlid Abel Melse uit Goes (jongen pupil A1). Hij is al drie jaar lid, maar maakt vooral nu een goed seizoen door.

In de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2018/2019 (de Kustcross te Vlissingen van afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd) toonde hij zich zeer sterk: hij verscheen in 6 van de 7 wedstrijden aan de start, en won ze allemaal! Dat maakte hem onbedreigd winnaar bij de jongens pupillen A1. Hij liep zelfs 59 punten méér bij elkaar dan de nummer twee, Damian Beljaars van Dynamica.

Geen enkel lid van AV’56 (ook volwassenen niet) slaagde er in de crosscompetitie in, om gemiddeld per wedstrijd zo veel punten te verzamelen. Dat maakt Abel tot een veelbelovende crossatleet. Volgens zijn moeder Margreet doet hij érg zijn best op atletiek en geniet hij intens van zijn sport.

abel_cross1_2019.jpg

FOTO: Abel aan de start bij de pupillen. Hij staat vooraan, vierde van links, in de oranje sweater. Zijn startnummer 320 is slecht te lezen.

 

abel_cross2_2019.jpg 

FOTO: Op het erepodium, met de winnaarsbloemen! (Foto’s: familie Melse, Goes).

 

Share this post