Elk jaar organiseert het Zeeland Refinery Running Team een mooie loop in de Zak van Zuid-Beveland, en wel voor de goede doelen van de Roparun.

Ook dit jaar is de grote schuur van Natuurmonumenten aan de Zwaaksedijk bij Kwadendamme het begin- en eindpunt van het evenement. De datum: zondag 28 april a.s.

Deze ‘Zwaakse Weelloop’ is een sportieve recreatieloop voor trimmers en wandelaars. Vanaf circa 11 uur gaan de wandelaars en de nordic walkers op pad voor 8, 10 of 18 km. Op 14.30 uur is de beurt aan de trimlopers voor 6,4 of 15 km. De afgelopen jaren was het steeds mooi weer.


Veel belangstelling van AV’56’ers

De loop trekt gewoonlijk ook veel AV’56-leden. Ook in het organisatiecomité zitten AV’ers. De Zwaakse Weelloop is een voorbereiding van het Zeeland Refinery Running Team op de Roparun (Parijs-Rotterdam), die elk jaar in het pinksterweekend wordt gehouden, voor het goede doel (kankerbestrijding).

Inschrijving dient te geschieden bij aeromad@zeelandnet.nl. Tot 25 april kan men deelname zeker stellen met een mailtje naar bovenstaand e-mailadres, met daarin vermelding van voor- en achternaam, m/v, afstand, club of woonplaats en ‘Zwaakse Weelloop’. Voorinschrijven kost 5 euro, na-inschrijven 7 euro.

 

 

FOTO: Wedstrijdbeeld van de Zwaakse Weelloop van vorig jaar, met op kop Jozias Boone (AV’56). Hij zou de wedstrijd winnen.

 

 

FOTO: Gezelligheid achteraf. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post