De Den Inkelcross jubileert. De populaire AV’56-veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden. De datum is zaterdag 2 december 2017.

De organiserende Wedstrijd- en Trimcommissie (WTC) gaat aan deze jubileumloop extra aandacht schenken, maar op dit moment zijn de details daarover nog niet bekend. Later meer!

Het Den Inkelbos langs de Westerschelde ten oosten van Kruiningen is van oudsher een uitermate geschikt natuurgebied voor een traditionele crosswedstrijd. Immers, alle vormen van natuurlijke hindernissen zijn er te vinden.

Het parcours wordt elk jaar (met toestemming van Staatsbosbeheer) uitgezet op onverharde paadjes van zand, gras of houtsnippers. Afhankelijk van het weer kan het ook erg modderig zijn. Het bos kent ook veel hoogteverschillen. Er moet veel geklauterd en gedaald worden. Dat vraagt grote behendigheid van de lopers. De parcoursbouwers van AV’56 maken ook altijd handig gebruik van de slootjes in het bos.

De wedstrijd op 2 december a.s. staat open voor iedereen die deze atletiekdiscipline een warm hart toedraagt. Of die het eens wil proberen. Zowel wedstrijdlopers, trimlopers als scholieren zijn welkom. Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging. De pupillen beginnen om 12.30 uur, de volwassenen om 13.40 uur.

Nog een paar bijzonderheden: de Den Inkelcross maakt deel uit van de serie van 7 winter-veldcrossen die de Zeeuwse atletiekverenigingen jaarlijks organiseren. De Den Inkelcross is de bijdrage van AV’56. De Kruiningse cross telt uiteraard mee voor het eindklassement van deze De Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2017/2018.

Voor de jeugdleden van AV’56 geldt nog een andere bijkomstigheid: de wedstrijd bij Kruiningen is voor hen tevens het club-crosskampioenschap.

Voorinschrijven kan uitsluitend via de website www.inschrijvenzeeland.nl . Sluitingstijdstip: woensdag 29 november 24.00 uur. Na-inschrijven: op de wedstrijddag in de kantine van camping Den Inkel, tot uiterlijk een uur vóór de start.

Nadere informatie: https://www.av56.nl/wedstrijd/den-inkelcross-2017-12-02


Volledige kalender

De volledige kalender van de Zeeuwse Crosscompetitie 2017/2018 ziet er overigens als volgt uit:

Zat 04 nov

Moerschanscross

Hulst

Zat 25 nov

Elderschanscross

Aardenburg

Zat 02 dec

Inkelcross

Kruiningen

Zat 13 jan

Deltacross

Westenschouwen

Zat 27 jan

Scheldesportcross

Westdorpe

Zat 10 febr

Grevelingencross

Bruinisse

Zat 03 mrt

Kustcross

Vlissingen

 

FOTO: De AV’56-leden vader en zoon Martijn en Stijn Lavooij (beiden in het rood) achtervolgen elkaar in het Inkelbos.

 

FOTO: De vlag van de organiserende club: AV’56.

 

 

Share this post