De 26e AV’56 Den Inkelcross in het gelijknamige ‘watersnoodbos’ bij Kruiningen was dit jaar een échte wedstrijd. In veel categorieën speelde zich veel onderlinge strijd af. Het aantal eindsprints bij jeugd en volwassenen was niet van de lucht. Spanning!

Bij de heren speelde de wedstrijd zich op het scherp van de snede af tussen de twee Timmen. Van begin tot eind zaten Tim Pleijte en Tim van den Broek elkaar op de huid. Uiteindelijk werd het pleit beslecht in het voordeel van Tim van den Broeke.

Bij de dames liep de sportieve concurrentie ietwat uit de hand. AV’56-coryfee Monique Verschuure vocht een verbeten strijd uit met Monica Sanderse van Dynamica. Kort voor het eind, naast het beruchte slootje langs het meer, zette Monique op een modderig deel van het parcours een inhaalmanoeuvre in. Monica probeerde die inhaalslag te voorkomen door Monique bij de arm te grijpen. Na afloop stonden de Walcherse nagelkrassen nóg in de Yersekse arm.

Ook na de finish moest Monique eraan geloven. Ze kreeg zeer onsportieve en zeer onbehoorlijke teksten naar het hoofd. De scheldwoorden zijn niet geschikt om hier te herhalen. Ook tijdens de prijsuitreiking zette het nare gedrag zich voort: de nummer 2 wilde ze niet samen met de nummers 1 en 3 op de foto.

Opmerkelijk is wel, dat Dynamica-loopster ook na de Zakloop, zondag 25 november, zich zeer onheus gedroeg. Toen kreeg de speaker de wind van voren. En dat alléén, omdat de Walcherse haar tweede plaats verfoeide: ze had willen winnen.


Zeer succesvol 

Ondanks deze onfrisse oneffenheid was deze 3e van de 7 crossen in de Zeeuwse Verzekeringen crosscompetitie 2018/2019 een groot succes. Het aantal deelnemers liep tegen de 400. En het parcours (uitgezet door Wim Wouters) was om van te smullen.

Het weer werkte in hoge mate mee. Er was regen voorspeld, maar het bleef bij een paar miezerige spatjes. Dat hield het voor iedereen aangenaam.

De prijsuitreiking werd gedaan in de kantine van camping Den Inkel, en wel door Wil Zweemer (WTC-coördinator bij AV’56) en Kees van der Pol (AV’56-clubstatisticus).


Evenement van de week

Tot slot: de Den Inkelcross was door Omroep Zeeland gekozen als evenement van de week. Dat hield in, dat er vrijdag- en zaterdagmorgen op de radio extra aandacht voor de loop was. Enkele AV’ers werden op zender geïnterviewd. Omroep Zeeland maakte tv-opnames, die maandagavond uitgezonden zullen worden.

De uitslagen van de 26e Den Inkelcross vind je hier terug en de tussenstanden in de Zeeuwse Verzekeringen crosscompetitie zijn hier te vinden.

Een uitgebreide fotoserie staat hier.

 

FOTO: De ontknoping van de Den Inkelcross bij de dames: Monique Verschuure maakt zich definitief los van Monica Sanderse (achtergrond, in het oranje). De tussenlopende dames zijn gedubbeld. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post