GOES – Op zaterdag 11 april wordt voor de negende maal de Van der Peijl Techniek / Oosterscheldeloop gehouden. De organisatie is in handen van de Goese atletiekvereniging AV’56.

Het populaire evenement begint en eindigt in Goes en voert de lopers langs de boorden van de Oosterschelde.

Vooral de deelnemers aan de 20 km-loop kunnen genieten: ze leggen flinke afstanden af over de zeedijk tussen Kattendijke en Wemeldinge. Ze hebben prachtige vergezichten over het water en over de inlagen.

Er zijn wedstrijdlopen van 20 en 10 km, een trimloop van 5 km en een jeugd- en familieloop van 3 km. De trimloop van 5 km is vooral geschikt voor startende of herstellende lopers. Alle wedstrijden staan open voor trimmers en wedstrijdlopers. Ook de sportieve wandelaars komen royaal aan hun trekken.

Van 9.00 uur tot 12.00 uur kan vanuit sportcomplex Omnium gestart worden voor het sportief wandelen/nordic walking over 14 en 22 km. Evenals vorig jaar wordt het wandelevenement in samenwerking met de Zeeuwse Wandelsport Bond (www.zwb-wandelen.nl) georganiseerd.

Hoofdnummer

Om 14.00 uur begint dan het hoofdnummer: de trim-/wedstrijdloop over 10 en 20 kilometer. De lopers verzamelen op het voorplein van Omnium, maar starten ter hoogte van de Eeterij-Spelerij De Vierlinden.
De 10 km-loop gaat naar Kattendijke, daarna langs de buitenkant van de zeedijk en komt dan via het Goese Meer terug naar de finish. De 20 km-lopers maken vanaf Kattendijke een extra ‘lus’ naar Wemeldinge, deels over de zeedijk, deels door de polder.
De jeugdloop over 3 kilometer start ook bij De Vierlinden, maar dan tien minuten later (14.10 uur), tegelijk met de trimloop over 5 km. Bij de jeugdloop zijn ook gezins- en familieleden van harte welkom om in te schrijven.

Aanmelding

Deelnemers kunnen zich via internet (www.av56.nl) aanmelden. Op die site kunnen ze ook nadere informatie vinden. Op de dag zelf is inschrijving nog mogelijk bij het wedstrijdsecretariaat in Omnium. Het startnummer is tevens een lotnummer, waarmee elke deelnemer kans maakt op (door sponsors beschikbaar gestelde) prijzen. Op vertoon van het startnummer heeft men na de loop voorts gratis toegang tot het zwembad van Omnium.

Het is moeilijk om favorieten voor de zege aan te wijzen. Veel snelle atleten beslissen pas op het laatste moment, of de Van der Peijl/Oosterscheldeloop in hun schema past. De records op de 20 km zijn in handen van Huub van Noorden (1.08.39 uur) en Anjolie Engels-Wisse (1.16.21 uur). Op de 10 km zijn Michel Schrier (33.15 min) en Anjolie Engels-Wisse (36.49 min) de recordhouders van dit evenement.

 

FOTO: Beeld van de Oosterscheldeloop 2014, met het dorp Kattendijke op de achtergrond. (Foto: Huib Boogert).