De enorme verkoop (door AV’56) van ruim 1200 loten van de Grote Clubactie 2018 is een alltime clubrecord. Bovendien verkocht AV’56 ook nog eens de meeste loten van alle verenigingen in Zeeland.

Dat is dezer dagen bekendgemaakt door de landelijke organisatie van de Grote Clubactie in Tilburg, die daarover een persbericht verspreidde.

In dat bericht wordt melding gemaakt van het feit, dat de coördinator van de Grote Clubactie bij AV’56, Paul Pieters, de actie van dit jaar stevig in de steigers had gezet, maar dat hij een paar dagen na de start van de actie plotseling overleed. Hij laat dus de recordverkoop als soort een ‘monument’ na.

De Grote Clubactie werd direct overgenomen door zijn vrouw Anneke en dochter Marieke. Zij zorgden ervoor, dat de grote droom van Paul (t.w. een verkoop van minstens 750 loten) dit jaar eindelijk uitkwam. Sterker nog, zijn droom werd ruim overtroffen.


Flink bedrag op bankrekening

AV’56 krijgt dankzij de superverkoop van loten het prachtige bedrag van ongeveer 3000 euro op de bankrekening bijgeschreven. In het persbericht van de Grote Clubactie wordt Paul’s vrouw Anneke daarover als volgt geciteerd: “We zijn de best verkopende atletiekvereniging van Zeeland. Dat had ik ook wel verwacht. Marieke heeft er alles aan gedaan om het doel van haar vader te halen“.

Tegenover onze redactie vertelde Anneke aanvullend, dat ze compleet overweldigd was door de enorme inzet van de verenigingsleden om dit jaar een recordverkoop te realiseren. “Ik ben daar zeer dankbaar voor. Dat wil ik graag laten weten aan alle leden die loten verkocht hebben. Het is ook een geweldig eerbetoon aan Paul”.

Paul ging dit jaar voor een recordverkoop. Hij bestelde extra boekjes met loten, zodat de actie bij de clubkampioenschappen eind september een vliegende start zou kunnen maken. Helaas overleed hij, volkomen onverwacht, op 13 september, op 66-jarige leeftijd. De Grote Clubactie is bij AV’56 die dag officieus van naam veranderd: de Grote Club Actie werd omgedoopt in Grote Paul Actie.


Resultaten in Zeeland

In heel Zeeland werd dit jaar voor 242.385 euro aan loten verkocht in het kader van de Grote Clubactie. Alle deelnemende verenigingen krijgen de komende weken een leuk bedrag op hun rekening gestort. Van elk verkocht lot vloeit 80 procent in de clubkas. Daar is vooral door de jeugdleden hard voor gewerkt.

De landelijke opbrengst was dit jaar bijna 9 miljoen euro.

 

gca_record_2018.jpg 

FOTO: Paul Pieters zet hier de eerste boekjes uit bij een aantal jeugdleden. Enkele dagen later overleed hij plotseling. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post