Toptijden, topsprongen, concurrentie: het was allemaal niet nodig op de Duo-dag van zaterdag 1 juni. Belangrijker was, dat de leden van AV’56 mét een duopartner een hele middag atletiekplezier beleefden. En dat lukte!

De Jeugdcommissie, die de Duo-dag weer had georganiseerd, had er alles aan gedaan om de baan vrolijk te versieren. Er was voor de jeugdige liefhebbers een groot springkussen aangerukt. Alles om de stemming te optimaliseren.

Bovendien verliep de hele middag vlekkeloos. Zelfs het chronoloog kon vrijwel op de minuut nauwkeurig worden afgewerkt, zodat zonder vertraging de hongerige magen konden worden gevuld met de heerlijke barbecue die na afloop op de deelnemers wachtte.


Mooie combinaties

De AV’56 Duo-dag is de opvolger van de vroegere Ouder-kind-dag. De opzet daarvan was wat beperkt van karakter. Daarom werd de naam omgezet in Duo-dag. Dat geeft méér mogelijkheden om met iemand te combineren. Zo waren er koppeltjes van bijvoorbeeld moeder-zoon, vader-dochter, opa-kleindochter, vriendin-vriendin, klasgenootje-klasgenootje en buurtjes.

Ze namen allemaal deel aan het programma dat de Jeugdcommissie had opgesteld: korte loopnummers (40m, 60, 600m), diverse werpnummers (kogel, bal, medicijnbal, speer) en verspringen. Alles af te werken in een meerkamp.

Het aanwezige publiek kon de verrichtingen eenvoudig volgen door het commentaar van speaker Niek Flipse. Sinds hij zich heeft ‘bekeerd’ tot Atletiek.nu (en in zijn speakersloge alles realtime op een tablet kan volgen), houdt hij het publiek van minuut tot minuut op de hoogte van de prestaties.


Ook KNMI werkte mee

Er waren veel leden die zich met een duopartner hadden laten inschrijven. In totaal verschenen 86 sporters op de baan, in 43 koppeltjes van twee, met de bedoeling om er een fijne middag van te maken. Ook de hulp van het KNMI (geen nattigheid van boven) was uitstekend. Dat er geen medailles werden uitgedeeld en er geen directe totaalpuntentelling werd opgesteld, deed aan de goede sfeer niets af. Alle deelnemers krijgen binnenkort wél een diploma met hun resultaten in de bus.

Atletiek.nu toont van elk onderdeel wél een top drie, maar dat wordt veroorzaakt door de automatische uitslagenverwerking van dit platform. Voor de Jeugdcommissie was het van ondergeschikt belang. Die wilde slechts een fijne duoatletiekdag.

De dag werd afgesloten met een overheerlijke barbecue. Er waren drie royale vuurbakken. En er was een beschermende terrasoverkapping voor het geval de regen zich zou melden. Maar het bleef droog en ieder kon naar hartenlust genieten.

De Jeugdcommissie verdient een groot compliment voor de nauwkeurige organisatie van deze Duo-dag.

De uitslagen zijn te vinden op:  https://www.atletiek.nu/wedstrijd/chronoloog/40513/. De aldaar vermelde uitslagen zijn echter verre van volledig. En de zoekfunctie werkte zaterdagavond ook niet.

Een fotoserie staat in onze fotogalerij: LINK.

 

 

FOTO: Matthijs (li.) en Robbin Kamerling tijdens de 600m

 

 

FOTO: Milana (re.) en Patrick van den Doel, ook tijdens de 600m.

 

 

FOTO: Souhaila Singh op speer.

 

 

FOTO: Iggy-Mae Kooijman en Lotte van Veen legden het laatste deel van hun 600m hand in hand af. (Foto’s: Huib Boogert)