Zaterdag 11 mei was het de eerste Athletics Champs, georganiseerd door AV Flakkee in Middelharnis.

Helaas waren er veel afmeldingen, waardoor we maar met 14 AV’56-pupillen aan de start verschenen. We hopen dat dit komt door het Hemelvaartsweekend en dat we volgende keer weer kunnen schitteren met ál onze pupillen.

Niet alleen bij ons was het een uitdaging om de teams te vullen, ook bij andere verenigingen was de inschrijving een stuk lager dan normaal. Zelfs bij de juryleden vanuit AV Flakkee was een minimale bezetting, maar ondanks alle afmeldingen hebben zij er weer voor gezorgd dat het een geweldige ochtend werd.

AV’56-team 14 (met vijf pupillen U8-U9 en U10) stond aan de start en wat hebben ze het allemaal geweldig gedaan. Diverse pr’s zijn weer gehaald en het belangrijkste is dat ze heel de ochtend met z’n allen lekker bezig zijn geweest met atletiek. Een prachtige eerste plaats met 1877 punten was het resultaat.

AV’56-team 8 (met negen pupillen U11 en U12) stond alleen in deze categorie, dus de eerste plaats was eenvoudig te behalen. Met 2003 punten hebben ze een goed begin voor het klassement. Daniel liep 1625 meter in 6 min, hij haalde hier belangrijke punten binnen voor het team, zijn totaal kwam op 490 punten dit is heel erg hoog te noemen.

Ook voor de ouders was het wel even wennen, want iedereen kreeg een taak. Van teamcaptain tot meten. Doordat alle ouders hierbij worden betrokken, komt er ook hier een samenhang tussen de ouders. Je doet de Athletics Champs niet alleen, we doen het met z’n allen.

Nu op naar de volgende wedstrijd en dat is voor de Athletics Champs op 8 juni in Zierikzee.

Bekijk HIER alle foto's.

 

 

FOTO: Even pauze voor een frisse versnapering!