Het eindklassement van het Stratencircuit 2017 laat veel podiumplaatsen te zien voor leden van AV’56. Bij de dames pakte Leonie Ton de eerste plaats bij de Dames 35. Bij de heren waren er geen eerste plaatsen voor ons, maar bij de jeugd waren in diverse leeftijdscategorieën zelfs complete AV’56-podia te noteren.

De conclusie na de vijf woensdagavond-stratenlopen (Zoutelande, Yerseke, Westkapelle, Burgh-Haamstede, Vlissingen) van de zomer 2017 mag daarom zijn, dat AV’56 uitstekend gepresteerd heeft. Er was vanuit onze vereniging dan ook een aanzienlijke deelname.

Bij de volwassenen werd het eindklassement opgemaakt aan de hand van de 4 beste deelnames aan de 5 wedstrijden. Bij de jeugd telden 3 van de 5 wedstrijden mee. Afgelopen woensdagavond 2 augustus werd het circuit traditioneel afgesloten met de Boulevardloop van 7,2 km in Vlissingen. Het evenement werd dit jaar voor de 80e (!) maal gehouden. Daar werden ook de eindprijzen toegekend en uitgereikt.

Vanwege de successen van de AV’56-jeugd behandelen we die eerst. Bij de Jongens 11-12 kleurde het complete podium AV’56: 1 Ipe Verbrugge, 2 Remco de Baar, 3 Bowen Geense. Bij de Meisjes 11-12 gold hetzelfde: 1 Mette Verbrugge, 2 Zoë van Luijk, 3 Lotte van Elstgeest. Zelfs de nummer 4 was een AV’ster: Femke van Sluijs.

Verder waren in hun leeftijdscategorie eerste prijzen te noteren voor Mees Verbrugge (J13-14) en Koen Steenblok (J9-10). Goede prestaties waren er in hun categorieën ook voor Daan van Luijk, Rody Dees, Mart Kapteijn, Tom Dees, Inke van den Dikkenberg, Veerle Smits en Sanne de Baar.

Volwassenen

Bij de volwassenen was Leonie Ton na 4 van de 5 lopen al zeker van de eindoverwinning in het Zeeuwse Stratencircuit. De concurrentie in Vlissingen was door de aanwezigheid van Marianne de Kok en Monique Verschuure groter dan in de voorgaande wedstrijden. In Vlissingen werd ze derde, achter haar twee concurrenten. Maar haar tijd was uitstekend.

Bij de Dames 45 beklommen uiteindelijk Ingrid Koene en Henny Strating het podium. Bij de Dames 55 deed ook Ellie Spaans dat (3e). Bianca Steijn werd 4e bij de Dames 20.

Bij de Heren 65 was Wim de Jonge de hoogst eindigende AV’56’er (2e). Dat gold bij de Heren 55 ook voor Jan de Wilde (2e) en Marius Besuijen (3e). De laatste liep in Vlissingen niet mee (“Niet fit genoeg’), maar pakte zijn derde plaats op grond van de resultaten in de vier eerdere wedstrijden uit het Stratencircuit.

Bij de Heren 55 eindigde een behoorlijk AV’56-smaldeel in de toptien. Behalve Jan de Wilde en Marius Besuijen noteren we: 5 Rinus Paardekooper, 7 Gerrit Spaans, 8 Wim Huurman en 10 Hans Westveer.

Tot slot de jongere herencategorieën. Bij de Heren 20 zien we Arnoud Rijk (6e) en Jan-Kees Koole (8e) in de toptien van de eindrangschikking staan. Bij de Heren 35 presteerden Peter van Limbergen (5e) en Jozias Boone (6e) in de toptien. Bij de Heren 45 waren dat André Meijers (7e) en Gertjan Bakker (11e).

De volledige uitslag is HIER te vinden. De fotoseries staan HIER.

 

FOTO: Leonie Ton op het hoogste treetje van het ereschavot na 5 wedstrijden Stratencircuit, met Monica Sanders (2). Nelleke Balde (3) liep in Vlissingen niet mee.  (Foto’s: Huib Boogert).

 

FOTO: Een compleet AV’56-podium bij de Meisjes 11-12, te weten Mette Verbrugge (1), Zoë van Luijk (2) en Lotte van Elstgeest (3).

 

Share this post