De einduitslag van de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2018/2019 kwam dit keer op een bijzondere manier tot stand. De afsluitende Kustcross in Vlissingen werd sterk bepaald door de afwezigheid van veel crossers als gevolg van carnaval en vakantie.

In sommige leeftijdscategorieën werden de verhoudingen helemaal dooreengeschud door het niet aan de start verschijnen van titelkandidaten. Echter, sommige afwezige titelkandidaten werden slapend rijk tijdens hun wintervakantie: ze werden crosskampioen doordat hun naaste concurrenten ook niet kwamen opdagen. Dat gold onder meer voor Saskia Goole (Vrouwen 45, lange cross) en Mees Verbrugge (korte cross, heren).

Bij de heren senioren op de lange cross raakte AV’56’er Patrick de Vos zijn riante tweede plaats in het tussenklassement  -achter Job de Feijter-  kwijt door de deelname van Tim Pleijte. Patrick kon beiden niet bijhouden en eindigde in het eindklassement uiteindelijk als derde, met zegge en schrijve 1 puntje achterstand op Tim Pleijte.

Iets soortgelijks deed zich voor bij de heren 35. Daar raakte Jozias Boone (AV’56) zijn riante koppositie kwijt door de deelname van Erwin Harmes. Jozias bezet in het eindklassement 2018/2019 uiteindelijk de tweede plaats.


AV’56-heren in goeden doen

Succesrijker waren de AV’ers Peter Balkenende en Johan Karelse bij de heren 45. Ondanks felle tegenstand pakten ze de plaatsen 1 en 2 aan het eind van de competitie. Iets soortgelijks deed zich voor bij de heren 55, waar AV’er Wilko de Vos koploper bleef. Jan Willem Meeuwse werd hier derde. Wim de Jonge werd derde bij de heren 65.

Over de AV’56-dames kunnen we kort zijn. In het eindklassement na 7 wedstrijden zien we alleen Saskia Goole terug, hoewel ze niet eens meedeed aan de Kustcross. In Vlissingen stond maar één dame aan de start: Ellie Spaans (AV’56).

Op de korte cross valt (behalve eindwinnaar Mees Verbrugge) alleen de naam van Pieter-Jan de Baar te noteren. Hij werd in het eindklassement uiteindelijk 4e.


Bij de jeugd: kampioen der kampioenen

Bij de jeugdwedstrijd in het Nollebos ontbraken zaterdag nogal wat AV’56’ers. In sommige gevallen beïnvloedde dat hun klassering na 7 wedstrijden.

De jongeman die de AV’56-kleuren érg hoog hield, was Abel Melse. Hij was bij de Jongens pupillen  A1 de kampioen onder de kampioenen. Hij deed mee aan 6 van de 7 wedstrijden en won ze alle 6. Zó wordt je crosskampioen!

Bij de jongens C kwamen vijf AV-namen voor in de eindrangschikking van acht man (zie in de uitslagen). Bij de meisjes C werd Femke van Sluijs derde. Verder was er een podiumplaats (2e) voor Elise Mol, bij de meisjes pupillen A2.

De foto zijn HIER te bekijken. De uitslagen staan HIER.

 

FOTO: AV’56-loopster Ellie Spaans was de enige dame die afgelopen zaterdag 2 maart aan de start van de Kustcross (lange cross) verscheen. Carnaval, wintersport en duurlooptraining sloegen flinke bressen in de deelnemerslijst. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post