Op pinksterzaterdag 19 mei gaat om 11.00 uur in Bolsward de ‘Elfstedentocht 230 km hardlopen’ van start. Ons lid en ultraloopster Leonie Ton heeft ingeschreven.

Ze is overigens niet de enige Zeeuw die onder het startdoek van deze Elfsteden Ultraloop verschijnt. Ook Giel Joziasse (was AV’56) en Edward de Leng (Koudekere) gaan de ongekende uitdaging aan. Van alle lopers wordt verwacht, dat ze de 230 km binnen 32 uren voltooien.

Volgens de Friese organisatoren van de ultraloop is in het verleden vaker een Elfstedentocht hardlopen opgezet, maar die moest vaak geschrapt worden door gebrek aan belangstelling.

Omdat de ultralopers en –loopsters tegenwoordig steeds beter getraind zijn en steeds grotere afstanden aandurven, waagt men in Friesland dit jaar een nieuwe poging. En zowaar: op 11 mei jl. hadden zich al 40 inschrijvers gemeld, onder wie dus de drie Zeeuwen.

Het parcours van de Elfsteden Ultraloop volgt vrij nauwkeurig de route van de Elfsteden Fietstocht. Er wordt (min of meer) een achtje gereden. De eerste lus begint in Bolsward en gaat naar de vier steden in het noorden. Na terugkomst in Bolsward begint de twee lus, naar het zuiden, naar de overige steden.

Deelnemers mogen alleen inschrijven als ze voldoende gepresteerd hebben. Dat moeten ze aantonen. Ze moeten ook over een recente gezondheidsverklaring beschikken. Ze moeten hun begeleiding zelf verzorgen.

De organisatie geeft elke loper/loopster een transponder mee, waarmee het thuisfront de deelnemers kan volgen. Nieuwsgierig geworden? Kijk ’s op https://elfstedenultraloop.nl .

Voor ons lid Leonie Ton is het alweer een nieuwe uitdaging naar haar benoeming tot Sportvrouw van het Jaar 2017 van de gemeente Goes. Juist door dit soort ultraprestaties liep ze zich bij de jury van deze sportprijs in de kijker.

 

leonie_omroep_2018.jpg

FOTO: Leonie Ton wordt geïnterviewd na een overwinning. (Beeld: Omroep Zeeland).

 

Share this post