De 57e Wallenloop van afgelopen zaterdag 6 januari 2018 was een ongekend spectaculair evenement. Ons lid Monique Verschuure verbeterde haar eigen parcoursrecord bij de dames. En voor het eerst in jaren stond er bij de heren een compleet Nederlands trio op het podium.

Monique voltooide de 7,5 km over de Oostsingel en de Oostwal in een nieuw parcoursrecord. Het oude record (28.59 min) stond ook op haar naam. Het dateerde uit 2015. Nu liep ze 27.25 min, maar liefst anderhalve minuut sneller.

In de microfoon van speaker Matthieu Warrens zei Monique na afloop, dat ze niet eens (meer) wist, dat ze ooit de snelste tijd op het parcours gelopen had. “Dus ik ben uiterst verrast! En blij!”.

Op de vraag van Matthieu, of ze tijdens de drukke kerst- en nieuwjaarsweek (Monique heeft een café-brasserie in Yerseke: ‘de Sportvisser’) extra getraind had, zei ze achteloos: “Extra getraind? We hebben in het restaurant extra hard gewerkt! En ik heb weinig geslapen. Daarom verrast deze tijd me”.

Bij de heren stond er weer geen maat op Erwin Harmes. Hij was vanaf het begin niet te houden. Stampend en snuivend bikkelde hij zijn zes rondjes rond de Oostvest. Met een halve minuut voorsprong op onze eigen Patrick de Vos kwam hij uiteindelijk over de streep in 23.26 min. Patrick klokte 23.59 min. Tim van den Broeke werd derde. Hier kwam het parcoursrecord (21.55 min) niet in zicht.  


Veel toeloop

De 57e Wallenloop (als een van de oudste wegwedstrijden van Zeeland in de PZC van zaterdag jl. aangeduid als ‘atletiekdino’) trok bijzonder veel deelnemers. Het waren er meer dan 250, inclusief de jeugd. Vrijwel iedereen finishte. Onze zustervereniging uit Duffel (B.) bracht maar liefst 60 leden in, vooral jeugd.

Opmerkelijk was het verhaal van ons lid Evan de Schrijver, die zaterdagmorgen per vliegtuig terugkeerde van een halfjaar studie in Australië, een slopende en lange reis. Voor Evan was de jetlag geen bezwaar. Toen hij ’s morgens in de binnenstad hoorde van de Wallenloop, schreef hij zich halsoverkop in. Zijn tijd was (begrijpelijkerwijs) bescheiden, maar in het veld van 111 heren eindigde hij toch mooi als 28e….

De publicitaire belangstelling voor de 57e Wallenloop was aanzienlijk. Omroep Zeeland was met een tv-ploeg op het parcours voor een royale reportage, die maandagavond te zien is. De nadruk lag vooral op het werk van de vrijwilligers, op en langs het parcours. De Wallenloop was dit jaar Evenement van de Week bij de omroep. Ook het lokale tv-netwerk Goestig maakte opnamen.


Prijsuitreiking bij Baarends

De prijsuitreiking werd, der traditie getrouw, na afloop gedaan in Café Baarends. Daar werden ook nieuwjaarswensen uitgewisseld, onder het genot van een hapje en een (al of niet warm) drankje. De prijsuitreiking was in handen van speaker Matthieu Warrens en onze voorzitter Cees-Jan Berman.

De uitslagen van de 57e Wallenloop staan HIER. De foto’s van (o.a.) Martijn Lavooij en Huib Boogert zijn HIER en HIER te vinden. Maandagavond allemaal naar Omroep Zeeland TV kijken voor de sfeerreportage!

 

FOTO: Monique Verschuure finisht, dolblij met haar parcoursrecord, dat haar een paar ronden voor het einde al was ‘ingefluisterd’ door de speaker.

 

FOTO: Onmiddellijk na haar finish kreeg Monique hartelijke felicitaties van voorzitter Cees-Jan Berman.

 

FOTO: Vorig jaar was Erwin Harmes winnaar in zijn leeftijdscategorie (M35+). Dit jaar werd hij bij de mannen overallwinnaar van de Wallenloop. (Foto’s: Huib Boogert)

 

 

Share this post