Gekkenwerk, zei de een. Gedurfd hoor, zei de ander. AV’56’er Frank Houweling lapte alle commentaren aan zijn laars en liep de Kustmarathon zaterdag op zijn eigen wijze: eenmaal heen en eenmaal terug!

In de vroege morgenuren startte hij in Zoutelande (min of meer achter de MTB’ers aan) en liep het parcours in tegengestelde richting. Hij kwam in Burgh aan, voordat om klokslag 12 uur de Kustmarathon begon. Toen liep hij met de meute weer mee terug naar Zoutelande.

Bij zijn tweede finish werd hij opgevangen door tv-verslaggever Jan-Jaap Corré, die hem het hemd van het lijf vroeg over zijn huzarenstukje van twee marathons op één dag. De tijd van de heenmarathon was 3.27.58 uur. De tijd van de retourmarathon was officieel 3.51.43 uur. Wie zich wil overtuigen, kan kijken op: https://www.marathonzeeland.nl/uitslagen/kustmarathon/uitslag-2017 .

Frank is lid van onze vereniging en tevens trainer van een van de maandagavondloopgroepen.

 

frank1_km_2017.jpg

FOTO: Twee Franken in beeld. De krachtmens Frank Houweling (li) wordt in Burgh na zijn eerste marathon Zoutelande-Burgh geïnterviewd door Kustmarathon-speaker Frank Bordui (ooit ook speaker bij onze vereniging). Daarna vervoegde Frank (Houweling) zich in het startvak voor de retourmarathon Burgh-Zoutelande. (Foto: Facebook Henk Kortlever)

 

frank2_km_2017.jpg

FOTO: Twee marathons voor de prijs van één.

 

Share this post