Meestal krijgt de winnaar de cadeautjes, maar Monique Verschuure draaide de zaken dinsdagavond om. Zij vierde haar tweede plaats bij de vrouwen in de Kustmarathon met koffie en gebak voor haar trainingsgroep. In de kantine werd er na de dinsdagavondtraining even gezellig nagekletst.

Monique liet deze training, na de zware Kustmarathon van drie dagen eerder, even aan zich voorbijgaan. En neem het haar eens kwalijk. Ze kon daardoor aan ieder belangstellend clublid haar verhaal kwijt.

Dat gold trouwens ook voor Frank Houweling, die veel opzien baarde met zijn drievoudige marathon: hij liep de Kustmarathon driemaal achter elkaar. Om 3 uur uit Burgh, om 7 uur uit Zoutelande en om 12 uur weer uit Burgh, met de meute mee.

Niet aanwezig was Herman Abbink. Maar hij kwam wel ter sprake. Hij liep tot nu toe alle Kustmarathons uit en hoort daarmee tot het elitaire gilde van de z.g. Uutlopers.

In de kantine werden dinsdagavond alle prestaties nog eens doorgesproken. Als we goed geteld hebben, deden aan de ‘grote’ Kustmarathon dit jaar bijzonder veel AV’56’ers mee, te weten 13 dames en 30 heren.

Waar zij eindigden, is terug te vinden op onze eigen site, onder de button Ranglijsten. Zie hier de betreffende link.

 

monique_gebak_2018.jpg

FOTO: Gezellig bijeen voor koffie, gebak en napraten over de Kustmarathon. (Foto: Huib Boogert)

 

Share this post