Op het NK outdoor voor masters in Gouda hebben de deelnemende AV’56-leden geweldige resultaten gehaald. Ze pakten drie gouden en drie zilveren medailles!

Goud was er voor onze kersverse voorzitter Cees-Jan Berman (op de 100 m bij de Mannen 45) en tweemaal zelfs voor Rob Dekker (hoogspringen en verspringen bij de Mannen 70). Bij het hoogspringen verbeterde Rob zelfs het nationaal record in zijn categorie met maar liefst 9 cm.

De zilveren medailles waren voor Nanette van der Veen (speerwerpen, Vrouwen 45) en voor Carla van der Heul (speerwerpen, Vrouwen 65). Carla is de vrouw van Rob Dekker. Ook Cees-Jan Berman won op de derde en laatste dag van het NK nog een zilveren medaille op de 200 m. Zijn tijd van 24.73 sec is een clubrecord in drie categorieën tegelijk: M35, M40 en M45.

Een vijfde AV’56-deelnemer was Jan Willem Meeuwse (M55). Hij kwam uit op de 10 km en werd daar 6e, in een tijd van 39.28.12 min.

Cees-Jan Berman was na afloop om een aantal redenen héél blij met zijn gouden plak. Een van die redenen was, dat hij dit jaar een dubbel pakte, namelijk op de 60 m indoor (Apeldoorn) en nu op de 100 m outdoor (Gouda). “In de series had ik de tweede tijd, maar ik had al wel het gevoel dat het nog ietsje harder kon. In de finale was mijn start super, dus toen sloeg ik gelijk al een flink gat. Op een meter of 80 wist ik al wel, dat het goed zat”.

Waarschijnlijk is hij de eerste fungerende voorzitter van een Nederlandse atletiekvereniging (namelijk AV’56), die Nederlands kampioen wordt.

De andere ‘gouden’ AV’56’er, Rob Dekker, verbaasde zichzelf op het NK in Gouda, zowel bij het verspringen als hij het hoogspringen. Vijf jaar lang had hij niet ver gesprongen en plotseling haalde hij dit weekeinde 4.50 m. “Ik heb nauwelijks getraind. Alleen een beetje op de aanloop”, aldus Rob. “Meestal train ik overdag wat op de baan”.

Bij het hoogspringen was de verrassing zo mogelijk nog groter. Hij had zich gefocust op verbetering van het Nederlands record (1.36 m). Bij de eerste sprong evenaarde hij die hoogte. Bij de volgende drie sprongen ging de lat steeds 3 cm hoger, tot hij uiteindelijk op 1.45 m lag. En ook die sprong lukte! Hij sprong driemaal achtereen een nationaal record…

Opmerkelijk was, dat Rob Dekker en zijn vrouw Carla van der Heul op de baan in Gouda náást elkaar hun prestatie verrichtten. Zo konden ze elkaar aanmoedigen tijdens hun sprongen c.q. worpen….

De uitslagen van de AV’56-leden zijn te vinden op www.atletiek.nu, en wel HIER.

(Een aantal foto’s staan in onze fotogalerij: HIER)


Shirin van Anrooij

Ons lid Shirin van Anrooij blijft zichzelf verbeteren op de 1500 m. Afgelopen weekeinde stelde ze haar persoonlijk record (én clubrecord) bij de Meisjes B weer scherper. Het werd 4.30.89 min. De prestatie werd geleverd in Huizingen (België).
De verbetering van haar vorige record betekende voor Shirin automatisch, dat ze ook enkele andere records uit de boeken liep, namelijk het record bij de Meisjes A en bij de Vrouwen senioren (Anjolie Wisse, 1995).


Yvonne Moerland-Schroevers

Er was ook een ‘medaillefeestje’ voor Yvonne Moerland-Schroevers. Zij sloot de Lady’s Run van Rotterdam winnend af. Ze liep daar de 7,5 km. Op haar Facebookpagina liet ze weten, hoe blij ze daarmee was: “Na het leed dat ‘blessure’ heet, kan ik alleen maar blij zijn met deze 1ste plaats. Het was warm, en dan loop je ineens nog ’s verkeerd óók. Ook nog een horloge dat stopte. Waarschijnlijk had die ook last van de hitte”.
De uitslagen van Rotterdam: http://www.ladiesrunrotterdam.nl/editie-2017/uitslagen/

 

FOTO: Cees-Jan Berman ontvangt zijn gouden medaille. Zijn zoon Florian mocht de prijsuitreiking doen.

 

FOTO: Rob Dekker tijdens een van zijn (geslaagde) pogingen hoogspringen (Foto’s: Brigit Berman)

 

Share this post