AV’56 organiseert ook dit jaar weer de traditionele Poelbosloop, voor de basisschoolleerlingen uit de groepen 5 t/m 8 in de gemeente Goes. De scholen zijn intussen uitgenodigd.

Het populaire evenement wordt gehouden op vrijdag 22 september a.s. van 12.30 tot 13.45 uur. Dat is dus onder schooltijd. Na de veldloop eindigt voor de kinderen de schoolweek. De Poelbosloop valt ook dit jaar weer samen met de NOC*NSF Nationale Sportweek.

AV’56 organiseert de Poelbosloop altijd héél graag. In de uitnodiging aan de scholen staat onder meer: ”We zien elk jaar weer, hoeveel plezier de kinderen beleven aan het hardlopen, en hoe trots ze zijn op wat ze presteren”.

Vorig jaar waren er maar liefst 200 deelnemertjes, afkomstig van zeven scholen uit de gemeente Goes. Dat was méér dan ooit tevoren. Dit jaar worden nóg meer inschrijvers verwacht, vooral omdat de loop tegenwoordig onder schooltijd wordt gehouden.

De Poelbosloop (in het bos ten zuiden van ’s-Heer Hendrikskinderen) heeft als doel, basisschoolkinderen uit de hogere groepen te laten kennismaken met de atletieksport en met AV’56. Alle deelnemende kinderen mogen na dit evenement ter oriëntatie een maand lang gratis meetrainen bij onze vereniging.

De veldloop in het Poelbos kent een parcours van circa 800 m, over gras- en schelpenpaden. Wie in zijn/haar leeftijdscategorie als eerste eindigt, wordt gehuldigd als ‘Goese kampioen’. Hij/zij krijgt een gouden medaille. Alle overige deelnemers krijgen ook een medaille.

De inschrijving verloopt tegenwoordig anders dan vroeger. Het zijn de scholen die de deelnemende kinderen moeten opgeven ([email protected]), en wel omdat de veldloop onder schooltijd wordt gehouden. Deelname is trouwens gratis.

 

poelbos_aan_2023.jpg 

FOTO: Beeld van vorig jaar: aanmoedigingen voor een groepje deelnemers. (Foto: Huib Boogert).