Na een paar maal in een (estafette)team te hebben gelopen in Zeeuws-Vlaanderen en tussen Zoutelande en Burgh-Haamstede, bedenken Hennie van der Blom en ik dat we ook met een team kunnen inschrijven voor de 26e WEA Stadsloop. Want met een team lopen kan zoveel leuker zijn dan individueel lopen.

Tijdens een 19 uur-training op maandagavond vragen we aan Andrea Koning en Katinka van de Glind: “Willen jullie samen met ons als team de stadsloop doen?”. Daar hoeven onze loopmaatjes niet lang over na te denken: “Natuurlijk willen we dat”.


Een naam?

Verzinnen we nog een naam voor ons team? Voor Hulst kwam ik niet verder dan Team AV’56, maar dan is het mooi als speaker Matthieu Warrens de naam van onze club noemt door de luidsprekers op de Markt als onze laatste loper is gefinisht. Want we zijn trots op ons ‘cluppie’.

Ik opper ‘De Gazelles’, maar dat vinden we toch iets te hoog gegrepen met iemand van 70+ en 60+ in het team en twee jonkies. Andrea komt met Golden Girls en dat is het geworden. We schrijven in als Golden Girls, naar de populaire Amerikaanse televisieserie over vier vrouwen, uitgezonden eind jaren 80, begin 90 vorige eeuw.


Lachen om 8 km

Als je inschrijft, weet je nog niet wat het weer zal zijn op het moment van de wedstrijd. Ik herinner me, dat ik er wel eens in de regen naartoe ben gelopen, nadat ik de auto parkeerde. Ditmaal is de temperatuur in onze beleving tropisch, en fietsen we naar het centrum van Goes. “Misschien kort de organisatie de afstand in?”, zingt het rond in de AV’56-loopmaatjes-appgroep. Nee joh, die ouwe rotten in het vak lachen om een afstand van 8 km. Gewoon vooraf genoeg drinken en in rustig tempo je rondjes lopen.

Speaker Matthieu Warrens roept om, dat er groepsfoto’s worden gemaakt: van de lopers van Ostrea en Zeeland Running. We zien ze terug op de site in de serie van onze eigen fotograaf Huib Boogert. Voor ons geen groepsfoto in een knallend teamshirt, maar m’n lief maakt  -voor we starten-  een foto van ons vieren. Het straalt uit, dat we er zin in hebben, zie ik.


Achteraan

We gaan achteraan staan bij de start. Na het startschot blijven we bij elkaar in de eerste ronde. Het is genieten in het ‘mooie Goes’ zoals Matthieu Warrens het noemt. Andrea en Hennie gaan te snel voor Katinka en mij, en we laten die twee Gazelles gaan.

Het leuke van de WEA Stadsloop zijn de vele bekenden in het publiek die de lopers aanmoedigen. We krijgen van iedereen een spreekwoordelijk duwtje in de rug. Dankzij het publiek lopen we net iets harder dan anders. Het is niet genoeg voor een podiumplek: dat wisten we van te voren. We lopen voor ons plezier.

Dat loopplezier is vriendschap geworden. We vragen aan elkaar: “Hoe gaat het met je?”. We luisteren naar elkaar en als dat nodig is, helpen we elkaar. Ik heb Hennie, Katinka en Andrea via AV’56 leren kennen. Het is een waardevolle vriendschap die we koesteren.


Als zevende geëindigd

Na afloop vertelt Herman, van de tijdwaarneming, dat we als zevende team zijn geëindigd. We zijn hartstikke trots: de Golden Girls hebben de wedstrijd uitgelopen. We hoefden niet te wandelen. In de Grote Kerk applaudisseren we van harte voor de inzet en hulp van alle vrijwilligers, en voor de kampioenen op het podium.

We hebben geen prijs om mee naar huis te nemen, maar wél het goede gevoel van een mooie editie van de 26e WEA-Stadsloop met lieve loopmaatjes.

Sportieve groeten van het team Golden Girls: Hennie van der Blom, Andrea Koning, Katinka van de Glind en Gisela Nijsse.

 

golden1_2023.jpg 

FOTO: Het team Golden Girls. V.l.n.r. Andrea, Katinka, Hennie en Gisela. (Foto: René Nijsse)

 

golden2_2023.jpg 

FOTO: Andrea en Hennie passeren de finish. (Foto: AV’56).

 

Share this post