Een van de oudste wedstrijdleden van AV’56, Piet Verbeek (75), heeft het afgelopen weekend maar liefst vijf records in zijn leeftijdscategorie gelopen. Hij deed dat tijdens de nationale Belgische kampioenschappen voor masters in Sint-Niklaas.

In het algemeen houdt Piet goed bij, of zijn tijden in de AV’56-recordboeken moeten of niet. Veelal doet hij even navraag bij onze verenigingsstatisticus Kees van den Pol. Het afgelopen weekend was het ‘prijs’. Piet werd 2e op de 100m, 1e op de 200m (Belgisch kampioen dus) en 3e op de 400m. Zijn tijden betekenden records voor de club en voor Zeeland.

Hij liet daarover weten: “De 200 meter was voor mijn doen uitstekend. Daar ben ik zeer content mee. De 400 meter was ‘uitlopen’. Ik heb me op een gegeven moment ingehouden om niet helemaal stuk te gaan. Dan heb ik in elk geval een tijd neergezet en daar probeer ik dan maar weer wat vanaf te ‘knabbelen’ “.

Piet loopt vooral korte afstanden op de baan: 100m, 200m en 400m.

De Belgische uitslagen van Piet staan hier op onze site: https://www.av56.nl/ranglijst/uitslagen#year/2019/typeid/1/matchid/12402/mode/categorie/ignoreclub/0

Hoe zich dat verhoudt tot de AV’56-clubrecords is hier te lezen: https://www.av56.nl/ranglijst/clubrecords#categoryid/32/typeid/1/tab/category

Piet is ooit vanwege de liefde vanaf de Bevelanden naar Lokeren (B.) verhuisd. Hij is toen in Lokeren lid geworden van de plaatselijke atletiekvereniging. Tegelijkertijd is hij altijd lid gebleven van AV’56. Met regelmaat is hij op onze baan én elders in Nederland te bewonderen.

Laatstelijk (1 juni) kwam hij nog uit op onze open baanwedstrijd, die in Zierikzee werd gehouden vanwege de baanrenovatie in Goes.

 

pietverbeekzrs_2019.jpg

FOTO: Een van onze oudste wedstrijdleden, Piet Verbeek (75), hier gefotografeerd tijdens de recente open baanwedstrijd in Zierikzee. (Foto: Huib Boogert). 

 

Share this post