De Grote Clubactie (GCA) van dit jaar is dezer dagen van start gegaan! De officiële startdatum was zaterdag 15 september. De lotenverkoop loopt tot 12 november. De hoofdprijs is 100.000 euro.

Vrijwel alle trainingsgroepen hebben de afgelopen week bezoek gehad van de Grote Clubactie-coördinator bij AV’56. Hij heeft aan alle grage lotenverkopers de lotenboekjes uitgereikt. Kort na zijn ‘tournee’ voltrok zich echter een drama: GCA-coördinator Paul Pieters overleed plotseling.

We kunnen als AV’ers in de geest van Paul handelen door te zorgen voor een recordopbrengst bij de Grote Clubactie. Bij leven gaf hij diverse keren aan, dat hij de verkoop van 750 loten (opbrengst voor de vereniging: 1875 euro) als een unicum zou beschouwen. Laten we proberen dat aantal te halen!


Actie is populair

De Grote Clubactie is bij de Nederlandse verenigingen (er doen er 6000 mee) bijzonder populair, omdat 80% van de waarde van de verkochte loten direct terugvloeit in de clubkas. De loten kosten 3,00 euro per stuk. Aan elk verkocht lot verdient de vereniging dus 2,40 euro.

De opbrengst van dit jaar zal bij AV’56 opnieuw besteed worden ten behoeve van de jeugd. Er wordt jeugdatletiekmateriaal van gekocht. Verder worden er een kamp, een feest en clinics van betaald. Dat de opbrengst naar de jeugd gaat, is zeer terecht, want vooral de jeugdleden verkopen telkenjare het gros van de loten.

Voor de jeugd (tot en met A-junior, peildatum 2 november) wordt het extra aantrekkelijk gemaakt om grote hoeveelheden loten aan de man te brengen. Immers, wie meer dan 6 loten verkoopt, krijgt een beloning van 0,50 euro per verkocht lot. Wie bij AV’56 de meeste loten verkoopt (nrs 1, 2 en 3), krijgt een bioscoop- of entertainmentbon (van resp. 30, 20, 10 euro). Landelijk is er een groot prijzenpakket voor de kinderen die kampioenverkoper zijn.


Hoe en waar kan ik loten kopen?

Loten kopen is supereenvoudig. Als je een lotenboekje onder de neus geschoven krijgt, hoef je alleen maar je naam, adres, woonplaats, IBAN, aantal loten en handtekening in te vullen. Het bedrag wordt automatisch afgeschreven (eenmalige machtiging) en het lotnummer verschijnt op je bankafschrift.

Er is echter ook een digitale mogelijkheid om loten te kopen. Die onlineverkoop dddet Hverloopt via de speciale site http://www.clubactie.nl/actie/goeseatletiekverenigingav56. Deze link is vanaf 15 september actief. Activeer je vrienden en familieleden om dáár loten te kopen. Ook hier verschijnt het lotnummer op hun bankafschrift.

 

 gca1_2018.jpg

FOTO: De opbrengsten van voorgaande jaren staan hier vermeld. Gaan we dit jaar records breken? (Foto: AV’56).

 

Share this post