Hennie van der Blom heeft deze week eindelijk haar diploma van een Zeeuws record gekregen. Ze kreeg het certificaat overhandigd door onze voorzitter (en trainer) Birgen Meynckens.

Het diploma heeft betrekking op de 10EM, die Hennie vorig jaar september liep in Tilburg bij het evenement Ten Miles. Ze klokte 1.47.57 uur. Dat was in haar categorie (Vrouwen 70) een Zeeuws record, dus ook een clubrecord.

Zo lang geen Zeeuwse loopster deze tijd verbetert, blijft Hennie geboekstaafd als ‘de beste aller tijden’ op deze afstand in deze categorie.

Gewoonlijk worden dit soort recorddiploma’s bij een bijzondere gelegenheid uitgereikt, in dit geval was de Onderlinge Oefenwedstrijd van medio maart jl. de bedoeling. Hennie was daar echter niet aanwezig. Daarom kreeg ze het diploma overhandigd tijdens de maandagavond-training.

Ze was vorig jaar overigens ook op andere afstanden uitstekend op dreef. In ons ranglijstenoverzicht is te zien, dat ze vorig jaar in totaal vijf keer een clubrecord liep, nl. 1 EM (weg), 10 km, 15 km, 10 EM en de halve marathon.

 

hennie_zr_2024.jpg

FOTO: Hennie en Birgen samen op de foto na de overhandiging van het recorddiploma. (Foto: Laurelle Wagemaker).