Het is tijdelijk weer stil op de baan. De werknemers van Polytan die enkele weken lang de baan bevolkten, zijn weer vertrokken. Op weg naar een andere klus, in Amsterdam.

Donderdag 20 juni gebruikten ze om het afval en de restanten van alle gebruikte materialen op te ruimen. In grote zakken werden de overschotten afgevoerd per shovel, naar de gereedstaande afvalcontainers.

Tijdens de voorafgaande dagen was de opbrenglaag van 10 mm asfalt bedekt met een vloeibare afwerklaag (3 mm), die de baan o.m. zijn rode kleur teruggaf. Deze afwerklaag werd voltooid door er elastisch rubbergranulaat (‘split)’overheen te strooien. Dat mengsel moet nog goed uitharden. Dat vergt ongeveer een week. Een baanrenovatie vraagt soms geduld…

Donderdag 20 juni werd ook besteed om het eventueel nog losliggende split bij elkaar te blazen (met een soort bladblazer), zodat een veeg-/zuigmachine het kon verwijderen. Ook al het split naast de baan werd op die manier keurig opgeruimd. Uiteindelijk bleef een schone baan over, een baan die ‘veert’ als je eroverheen loopt.

Gedurende de komende week (24-30 juni) zal het muisstil blijven op de baan. De lijnentrekkers (ook van Polytan) komen pas op 1 juli naar Goes om hier hun werk te doen.

 

baanstil2_2019.jpg 

baanstil1_2019.jpg

baanstil3_2019.jpg

FOTO’S: De baan werd keurig schoongeblazen, het losliggende rubbergranulaat werd door een veegmachine verwijderd, de zakken met afval werden afgevoerd, en een gloednieuwe baan bleef over…. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post