Gezondheid niet te koop, maar we kunnen wel een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke onderzoeken! Vanuit die gedachte gaat AV’56-lid Hilde Meulenberg op 26 mei deelnemen aan een van de KiKa-zomerlopen. Ze doet dat in Almere, op de 10 km. Ze vraagt de AV’56-leden om een bescheiden sponsorbijdrage.

Hilde gaat lopen voor een meisje van 5 jaar (Angie), dat strijdt tegen de verschrikkelijke ziekte leukemie. “Onze dochter Dana is ook 5 jaar. Dan komt het leed van Angie extra hard binnen”.

De moeder van Angie is een collega van een IJmuidens nichtje van Hilde’s partner Albert. “Ik heb het meisje nog nooit ontmoet, maar ik onderhoud via app en Facebook contact met haar moeder over hoe het met haar gaat”.

“Ik zit nu in een team met 27 lopers, van wie verschillende mensen elkaar niet eens kennen, maar die zich tóch allemaal op hun eigen manier inzetten voor Angie, en natuurlijk voor álle kindjes met kanker”.


Steentje bijdragen

Met haar deelname aan de z.g. Run for KiKa in Almere wil Hilde (39) een steentje bijdragen aan het wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. “Helaas krijgen nog steeds veel te veel kinderen de diagnose kanker te horen en moeten ze op jonge leeftijd samen met hun gezin strijden tegen deze vreselijke ziekte, terwijl ze juist een onbezorgde jeugd zouden moeten hebben”.

Bij het begin van haar actie had Hilde zich als streefbedrag 500 euro gesteld. Dat bedrag werd echter zo snel bereikt, dat ze het verhoogde naar 1000 euro. Ook dát streefbedrag werd snel bereikt. Daarom schroefde ze het op naar 2000 euro. “In het begin was ik wat huiverig van het hele idee om geld te vragen. Dat zit totaal niet in mijn aard. Maar door de overweldigende gulheid van de sponsors ben ik nu supergemotiveerd om er nóg meer werk van te maken. Ik doe dat op verschillende terreinen, met goede hoop op succes”.

“Dus als je dit leest en je hebt nog niet gesponsord….denk eens aan mijn sponsordoel. Elke bijdrage is welkom!”, aldus Hilde.


Hardloopevenement

Run for KiKa is hét hardloopevent voor Stichting Kinderen Kankervrij. De deelnemers dragen bij aan het doel van KiKa: uiteindelijk 95% genezing voor kinderen met kanker. Iedere deelnemer krijgt een eigen sponsorpagina en tal van tips & tricks. Hiermee zamelen ze geld in.

Hoe AV’56-leden Hilde kunnen steunen? Ga naar www.runforkika.nl/steun,  vul Hilde’s naam in (voor- en achternaam) en vul het sponsorformulier verder in.

Gezien de vrijgevigheid en de loyaliteit met kankerpatiëntjes die AV’56-leden toonden bij de Kanjerloop in december, moet Hilde binnen de vereniging voor dit goede doel toch ook veel sponsors kunnen vinden!

 

hilde_kika2_2019.jpg

hilde_kika1_2019.jpg

FOTO: Hilde met haar dochtertje Dana.

 

 

Share this post