Onze Wedstrijd- en Trimcommissie (WTC) heeft op dit moment een volwaardige, open pupillenwedstrijd voor zaterdag 12 juni in voorbereiding. In beginsel mogen leden van alle verenigingen deelnemen.

Mocht echter de overheid besluiten (persconferentie 1 juni) dat dit soort open wedstrijden nog niet zijn toegestaan, dan blijft de wedstrijd gewoon op de agenda. Alleen wordt het dan een meeting voor uitsluitend AV’56-atleetjes. Dan heet het ook geen wedstrijd meer, maar een ‘onderlinge training met prestatiemeting’. Het programma blijft hetzelfde.

De verenigingen in regio 11 plus enkele verenigingen in West-Brabant zijn intussen uitgenodigd voor dit evenement, echter wél met het uitdrukkelijke voorbehoud van een positieve beslissing (op 1 juni) van het kabinet over dit soort wedstrijden.

Uiterlijk 3 juni nemen WTC en bestuur een beslissing over de aard van de wedstrijd (‘open’ ontmoeting of niet), op 4 juni wordt iedereen geïnformeerd over de definitieve formule. In elk geval kunnen onze eigen atleetjes zich alvast verheugen op alweer een wedstrijd: zaterdagmorgen 12 juni van 09.30 tot ca. 12.30 uur. De gebruikelijke beperkingen zijn van kracht: geen toeschouwers, en 1 begeleider per pupil. Afstand houden, geen kantine, geen kleedkamers, etc., tenzij het kabinet begin juni versoepelingen toestaat.

Het programma staat op www.atletiek.nu, maar er kan nog niet worden ingeschreven. Dat kan op z’n vroegst pas na 4 juni.

 

FOTO: De finish van een pupillenloopnummer. Meeting van 8 mei jl. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post