In het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt op zaterdag 7 december de jaarlijkse Inkelcross gehouden, dit jaar voor de 27e maal.

Voor de jeugdleden van AV’56 (t/m de C-junioren) is deze wedstrijd tevens het clubkampioenschap cross van het seizoen 2019/2020. De organisatie doen wijzelf.

Het parcours wordt elk jaar (met toestemming van Staatsbosbeheer) uitgezet op de onverharde paadjes van zand, gras of houtsnippers. Afhankelijk van het weer kan het ook erg modderig zijn.

Het bos kent ook veel hoogteverschillen. Er moet veel geklauterd en afgedaald worden. Dat vraagt grote behendigheid van de lopers.

 

De wedstrijd van 7 december a.s. staat open voor iedereen. Zowel wedstrijdlopers, trimlopers als scholieren zijn welkom. Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging. De pupillen beginnen om 12.30 uur, de volwassenen om 14.10 uur.

De jeugd loopt in het bos korte afstanden, leeftijdsafhankelijk. Volwassenen lopen 9 km in drie rondjes van 3 km. Voor de volwassenen is er desgewenst ook een korte cross (bijna 3 km).

We zijn uiteraard zeer benieuwd naar de resultaten op de lange afstand van onze leden Wilko de Vos, Wim de Jonge en Saskia Goole. Zij gaan na twee wedstrijden op kop in hun categorie.

Op de korte cross is AV’56 dit jaar volstrekt leidend. Enkele mannelijke jeugdleden verdelen telkens de eerste vijf plaatsen en voeren derhalve ook het tussenklassement aan.


Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie

De Inkelcross is de derde in een serie van zeven winter-veldcrossen, een competitie de Zeeuwse atletiekverenigingen jaarlijks organiseren. De Kruiningse cross telt uiteraard mee voor het eindklassement van deze De Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2019/2020.

De voorinschrijving (via www.inschrijven.nl) sluit op 5 december te 24.00 uur. Inschrijven kan ook op de wedstrijddag in de kantine van camping Den Inkel, tot uiterlijk een uur vóór de start. Maar dan is inschrijven duurder.

Nadere informatie 27e Den Inkelcross


Reglement crosscompetitie

Wie het reglement van de Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie eens rustig wil nalezen, kan klikken naar https://www.zeelandatletiek.nl/?cat=34. Daar staan alle voorwaarden en voorschriften overzichtelijk vermeld.

Na de Inkelcross is het resterende programma als volgt:

11 jan 2020

Deltacross

Westenschouwen

Delta Sport

25 jan 2020

7e Scheldesportcross

Westdorpe

Scheldesport

8 feb 2020

26e Grevelingencross

Bruinisse

Flakkee

29 feb 2020

Kustcross (tevens ZK)

Vlissingen

Dynamica

 

 

FOTO: Beeld van vorig jaar: een van de starts bij de jeugd (Foto: Huib Boogert).

 

 

 

Share this post