De verdere inrichting en het op orde brengen van zowel de wedstrijdberging als de algemene materiaalberging gaan stapje voor stapje vooruit. Het afgelopen half jaar is een groepje leden daarmee onafgebroken bezig geweest.

In beide bergingen is een sperenkast gemaakt, waar de speren (staande) goed opgeborgen kunnen worden. Veel materialen hebben al een ‘redelijk’ vaste plaats gekregen, maar er moet nog wel het een en ander gebeuren tot álles een vaste plaats heeft.

De afgelopen weken is de sperenkast voor de trainingssperen gemaakt en geschilderd, er zijn materialen ‘verplaatst’, de harken, bezems en zandschoppen zijn op een nieuwe plaats opgehangen. De startblokken die al lange tijd ongebruikt lagen omdat ze defect waren, zijn grotendeels gerepareerd. Hieraan wordt binnenkort de laatste hand gelegd.

Er is een nieuwe kruiwagen voor het vervoer van de startblokken gemaakt en deze wordt binnenkort verder geschilderd. Er worden nog opbergbakken gemaakt om de losse blokken in op te bergen.

 

Container onder handen genomen

Het dak van de blauwe opslagcontainer bij de finish was zo lék als een mandje. Door bemiddeling van een lid hebben we de container kunnen voorzien van dakplaten (met afschot), zodat we alle spullen weer droog kunnen opslaan.

Ondanks het minder goede weer is het toch gelukt om ook de rolluiken van het secretariaat weer proper te krijgen, zodat deze er ook weer goed uitzien. Verder hebben we langs de 100 meter (tussen kantine en finish) een extra vlaggenmast geplaatst.

De verlichting in de herenkleedkamer is ook weer gerepareerd (NIET meer voetballen in een kleedkamer!) en de verlichting in de materiaalberging is nu ook grotendeels aangepast, zodat er minder donkere hoeken zijn en iedereen álle materialen op de juiste plaats kan opbergen.


Toch nog wat achterstanden wegwerken

De komende periode zal er nog het een en ander moeten gebeuren om eindelijk de achterstanden die er waren, weg te werken. Een kleine opsomming hiervan:

De trainingskogels en trainingsdiscussen op gewicht bij elkaar opbergen d.m.v. nieuwe bakken. De pionnen een vaste plaats geven. De plaatsen waar bepaalde materialen moeten staan/liggen, voorzien van naamkaartjes of foto’s zodat iedereen weet (of kan zien) waar wat thuishoort.

Tevens moet er in de opslagcontainer nog een wandrek in elkaar gezet worden en moeten in de container alle materialen op de juiste plaats gezet worden.


Schoonmaakwerk aan clubgebouw

Aan het clubgebouw moet ook nog het e.e.a. gebeuren. Het zou mooi zijn, als we dit jaar de witte boeiboorden, wanden en plafonds van het totale gebouw schoon konden maken en in de was konden zetten, zodat het vuil minder inwerking heeft op het plaatmateriaal. En er moet ook nog een plafond gemaakt worden in de cv-ruimte en een stukje bestrating voor een raam.

In de tweede helft van november 2017 (na het beëindigen van de Grote Clubactie per 12 november) willen we weer met de werkzaamheden verdergaan. Foto’s van de afgelopen weken zijn in onze fotogalerij te bekijken in een apart album:  LINK.


Zin om mee te doen?

Ben je bereid om na het lezen van dit stukje je óók beschikbaar te stellen voor de onderhoudsploeg van AV’56? Je bent van harte welkom! Als alle achterstanden weggewerkt zijn (we hopen begin 2018), dan is het maar 1 keer in de maand met z’n allen 1 dagdeel werken om alles op orde te houden. Informatie of aanmelden voor de onderhoudsploeg kan altijd via Paul Pieters 0113 – 21 41 01 of mail av56oh@zeelandnet.nl

 

(Nog een oproep: Kijk allen in de materiaalberging aan de kapstok of er nog iets van jullie bijhangt? Van horloge tot drinkfles, van wedstrijdshirt tot trainingsshirt en van trainingspak tot loopschoenen: er hangt in de berging voor honderden euro’s aan sportgerelateerde spullen die gevonden zijn.) 

 

onderhoud_materiaal1_2017.jpg

FOTO: Werkzaamheden van de onderhoudsploeg, hier op de container langs de 100 meter-baan.

 

onderhoud_materiaal2_2017.jpg

FOTO: De mooie, nieuwe speerkast voor de trainingssperen.

 

onderhoud_materiaal4_2017.jpg

onderhoud_materiaal3_2017.jpg

FOTO: Natuurlijk wordt af en toe ook even gepauzeerd voor een bakje koffie.  (Foto’s: Anneke Pieters en Huib Boogert).

Share this post