Ook dit jaar doet een team van Zeeland Refinery in het komende pinksterweekeinde weer mee met de Roparun. En ook dit jaar organiseert het team vooraf de Zwaakse Weelloop om gelden voor de goede doelen van de Roparun in te zamelen. 

De Zwaakse Weelloop (wandelen en hardlopen) wordt gehouden op zondag 28 april a.s. Start en finish zijn bij het infopunt van Natuurmonumenten aan de Zwaaksedijk 5 bij Kwadendamme. Het gevarieerde parcours van de hardloopwedstrijd is uitgezet rondom de Zwaakse Weel, en wel met de klokrichting mee. 

De wandeltocht kent twee afstanden (8 en 11 km). De start is om 09.00 uur. De inschrijving kost 5 euro. Het hardlopen telt twee afstanden: 6,4 en 16 km. Aanvang: 14.30 uur. De inschrijving is 8 euro. Tijdregistratie geschiedt met behulp van een chip. Er is een leuke attentie voor de eerstaankomende man en vrouw per afstand. 


Pinksterweekeinde

Het Runningteam van Zeeland Refinery (met een aantal AV’56’ers in de gelederen) doet met Pinksteren weer mee met de Roparun. De Roparun ("Rotterdam-Parijs run") is een non-stopestafetteloop, die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. Van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag moeten de deelnemers een afstand van ongeveer 520 kilometer afleggen. 

Tot 2004 liepen de deelnemers, destijds nog in het Hemelvaartweekend, van Rotterdam naar Parijs, maar sinds 2004 start de loop in Parijs en is de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Omdat er niet meer dan 275 teams op het parcours kunnen worden toegelaten (en dat aantal was bereikt), wordt er sinds 2012 ook een tweede run georganiseerd, namelijk vanuit Hamburg. Die start tegelijkertijd, is ook ruim 560 kilometer lang, en finisht ook op de Coolsingel.


Doelstelling

Al vanaf het eerste jaar is het ophalen van geld het hoofddoel van deze sportieve prestatie. De opbrengsten zijn bedoeld om projecten te financieren, die het leven van mensen met kanker veraangenamen. "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven" is het motto van de Stichting Roparun.  

Inschrijven en info: https://av56.nl/wedstrijd/zwaakse-weelloop-2024-04-28 Sluitingstermijn: 28 april te 09.00 uur. 

Sponsors (in welke vorm dan ook) van de Zwaakse Weelloop 2024 zijn: supermarkt Ton Verbeek, In & Out reclame en media, Giant store Jacobusse, AV’56 en Natuurmonumenten. 

Voor, tijdens en na de sport zijn heerlijke versnaperingen verkrijgbaar in de stand van het Zeeland Refinery Runningteam. 

 

 

FOTO: De start van de Zwaakse Weelloop van vorig jaar, met enkele AV’56-leden vooraan.

 

zwloop_2024.jpg 

FOTO: Start- en finishpunt: de infoboerderij van Natuurmonumenten aan de Zwaaksedijk 5 bij Kwadendamme. (Foto’s: Huib Boogert)