Op de avond van de Kanjerloop wordt op verschillende manieren stilgestaan bij kinderkanker. Een van die manieren is de verkoop, die avond, van gevlamd-gekleurde polsbandjes. Leden die in de familiekring met kanker te maken hebben (gehad), kennen deze polsbandjes van dichtbij. Ze hangen samen met de KanjerKetting.

De bandjes worden in Nederland verspreid door de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). De KanjerKetting is een systeem dat bestaat uit kralen. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz. Kinderen met kanker rijgen deze VOKK-KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt het verhaal van hun ziekteverloop.

Onze eigen Jade de Lange, die het doel van de Kanjerloop heeft verzonnen (nl. de knutselwagens van het Café des Artistes), heeft ook zo’n KanjerKetting. Je kunt daarover lezen op haar blog: https://www.kanjerjade.nl/blog of op www.kanjerketting.nl

Voor de Kanjerloop-avond 14 december hebben we 3 x 100 polsbandjes besteld met de opdruk ‘KANJERS MET LEF’ (klein, middel, groot). De deelnemende pupillen krijgen het bandje gratis. Voor anderen zijn ze te koop voor € 3,00 (€ 1,00 gaat naar Café des Artistes, € 2,00 naar de VOKK ter ondersteuning van de Kanjerketting (zoals Jade er dus ook een heeft).

Er is ook foldermateriaal, zodat we een ‘kraampje’ kunnen vullen. Marja Fraanje is bereid de verkoop te doen en eventueel een toelichting te geven bij vragen van geïnteresseerden.

bandjes_kanjer_2018.jpg

ketting_kanjer_2018.jpg

FOTO: De kleurige polsbandjes en een KanjerKetting.

 

Share this post