Op zondag 18 februari a.s. wordt de 7e Racketcentrum Kapelleloop gehouden. De meeste lopers kennen dit evenement als de ‘Kapellecross’, maar de organisatoren van Jaro c.s. hebben dit jaar niet gekozen voor een ‘cross’ maar voor een ‘loop’.

Dat heeft te maken met praktische overwegingen. Organisator Jan Roose daarover: “Voor het uitzetten van een cross, zoals bij de vorige edities, moeten we honderden meters afzetlint spannen en tientallen paaltjes in de grond slaan. Dat kost veel tijd en je hebt er minstens 4 mensen voor nodig. Door omstandigheden lukt dat op dit moment niet”.


Dan maar wat eenvoudiger

“Om toch de continuïteit van de Jaro-lopen te waarborgen, organiseren we wél iets, maar wordt het allemaal eenvoudiger gehouden. Vandaar deze wedstrijd over precies 5 km op een parcours van hoofdzakelijk schelpenpaden met een paar strookjes asfalt. Start en finish blijven op het veldje bij de scouting”.

“De ronde is 2390 meter lang, maar met een aan- en uitloopstrook komen we na 2 ronden aan de vereiste 5000 meter. Op deze ronde moeten we maar een paar lintjes spannen en voor de rest kunnen we volstaan met bordjes met daarop een pijl en het woord JARO. Verder staan er op 5 cruciale punten verkeersregelaars en zijn er een voor- en achterfietser voorzien. Rondentellers zijn zo ook niet nodig”.


Hoe ziet de loop eruit?

De jeugd t/m 13 jaar loopt een kleine ronde van ongeveer 1250 meter. Bij minimaal 20 meisjes en 20 jongens worden het 2 aparte wedstrijden. Voor alle deelnemers is er een medaille en voor de beste 3 meisjes, jongens, dames en heren zijn er bekertjes. Deze keer geen geldprijzen, zoals bij de laatste edities”.

“Maar wél wordt een oude traditie van de Kapelleloop uit de vorige eeuw in ere hersteld. Na afloop is er namelijk een gratis verloting op startnummer. Deelnemers die willen meedoen, moeten na afloop hun startnummer in de daarvoor klaargezette doos, bak of emmer bij het secretariaat deponeren. Om ongeveer 15.45 uur is dan de trekking”.

Zoals gewoonlijk bij Jaro is deelname aan deze Kapelloop gratis, ondanks de vanaf 2018 ingevoerde extra kosten aan Staatsbosbeheer voor het gebruik van het bos.


Inschrijven

Inschrijven kan vanaf nu via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, man of vrouw, geboortedatum, afstand, club of woonplaats. Wie voor 17 februari 20.00 uur inschrijft, krijgt in ieder geval nog een bevestiging. Anders kun je ter plaatse inschrijven in het Racketcentrum tot een half uur voor de wedstrijd. Nadere info op onze site, onder Overige wedstrijden: https://www.av56.nl/wedstrijd/kapelleloop-2018-02-18

Tot slot nog een statement van Jan Roose: “We rekenen op ongeveer 100 deelnemers en wie weet komen er dan ook nog wedstrijden op de Stelleplas en in Goes met deze zelfde formule”.

 

 

 

 

FOTO’S: De Kapellecross (dit jaar Kapelleloop) trekt altijd veel AV’56-leden als deelnemer, in alle categorieën. Deze foto’s zijn van vorige jaar. Ook dit jaar worden er weer veel AV’ers verwacht. (Foto’s: Huib Boogert)

 

Share this post