Minstens twee leden van AV’56 lopen op zaterdag 8 mei mee met duurloper Remco Groot Beumer uit Raalte (Ov.). Hij wil het Kustmarathon-parcours lopen als onderdeel van zijn project ‘Dit jaar in elke provincie een marathon’.

Die twee AV’56-leden zijn Maarten van Kaam (35) uit Yerseke en Leonard Simonse (25) uit Waarde. Zoals de zaken er nu voor staan, vertrekken ze samen met Remco om 08.30 uur uit Burgh. Afhankelijk van de weersomstandigheden lopen ze het parcours wellicht in tegengestelde richting. Of er nog méér atleten zullen aansluiten, wordt in de loop van deze week duidelijk.

De Overijsselse duurloper wil vanwege het afgelasten van vrijwel alle marathons (vorig jaar en ook dit jaar) toch ‘groot onderhoud’ blijven plegen aan zijn conditie. Daarom besloot hij om dit jaar elke maand in een andere Nederlandse provincie een marathon te lopen. De vier noordelijke provincies schreef hij al bij. Deze maand is Zeeland aan de beurt, volgende maand Noord-Brabant.

Hij maakt telkens regionaal zijn initiatief bekend en hoopt dan loopmaatjes uit die regio te ‘scoren’. In Zeeland zocht hij ondersteuning bij AV’56 en bij de PZC. Die steun kwam er! “Vooral vanuit AV’56 heb ik erg veel respons gehad. Ik waardeer dat enorm”, aldus Remco.

 

FOTO: Remco Groot Beumer.

 

Share this post