Bij de Kustmarathon 2018 van 6 oktober heeft ons lid Monique Verschuure een prachtig resultaat neergezet. Ze werd tweede bij de vrouwen. Haar tijd: 3.06.34 uur.

Vorig jaar werd Monique derde, dit jaar tweede. Op vraag of ze volgend jaar dus logischerwijs winnares wordt, antwoordde ze, dat dat in elk geval een goed doel is om naar te streven.

Na afloop omhelsde ze haar trainer Jan de Wilde, die haar het afgelopen seizoen aanmerkelijk beter heeft gemaakt dan ze ooit was. Haar prestatiecurve is sterk omhooggegaan.

De Kustmarathon-winst bij de dames overall ging dit jaar naar Liselotte van de Berg uit Zoeterwoude-Dorp. Deze loopster werd vorig jaar nog vierde achter Monique. Nu ging deze concurrente met goud aan de haal. “Ik gun het haar van harte. Ze was gewoon beter”, aldus Monique.

** Een bijzondere prestatie leverde ook ons lid Frank Houweling. Vorig jaar liep hij de marathon tweemaal op een dag, dit jaar deed hij dat driemaal. Hij startte ’s morgens om 03.30 uur in Burgh, vervolgens liep hij om 07.30 uur vanuit Zoutelande terug naar Burgh. Om 12.00 uur voegde hij zich (net op tijd) bij de deelnemers die op dat moment aan de échte programmamarathon begonnnen.

Frank liep op het gemakje, vrijwel helemaal achteraan, vooral omdat er iets verkeerd was gegaan met de afspraken over de catering. Hij liep een tijdje op te weinig voeding, en deed het daarom kalm aan. Hij arriveerde na ruim 5 uren in Zoutelande. Compleet kapot, dat wel.

Toch sprak Frank badinerend van een ‘trainingsrondje’. Hij traint immers vaker voor grote afstanden. Uit zijn reactie na afloop kunnen we opmaken, dat hij er niet tegen opziet om de Kustmarathon ooit eens viermaal te ‘doen’. “Misschien nog niet volgend jaar, maar waarom niet over twee jaar?”.

Voorlopig deden de spieren in zijn lijf zaterdag overal pijn. “Ik vrees dat ik een paar dagen aangewezen zal zijn op rolstoel en traplift….”.

** Een ander bijzonder verhaal is dat van Anne Ruijsink, ex-lid van AV’56, zoon van jeugdtrainer Bernard. Anne woont in Brazilië (hij is er werkzaam met een zendingsopdracht), maar paste dit jaar zijn verlof aan aan de datum van de Kustmarathon. Hij trainde thuis in Brazilië vooral in de vroege ochtenduren, als het nog niet te warm was. Hij liep de Kustmarathon vrij eenvoudig uit in de mooie tijd van 3.43.19 uur.

** Leden van AV’56 bemanden als vanouds de verversingspost op de asfaltkap ter hoogte van de Banjaard. Altijd was dat het 15 km-punt, maar door de verlegging van het parcours was het dit jaar het 16 km-punt. Een fotoserie van de gebeurtenissen bij de verversingspost staat op onze site in de fotogalerij.

 

 

FOTO: Monique Verschuure ter hoogte van de AV’56-drinkpost, op weg naar haar mooie tweede plaats.

 

 frank_3kms_2018.jpg

FOTO: Frank Houweling begint in Burgh aan zijn derde marathon van die dag.

 

 

FOTO: Ons lid Jozias Boone maakt gebruik van de verfrissingen uit de AV’56-stand langs het parcours. (Foto’s: Huib Boogert)

 

Share this post