Vooral bij de dames hebben AV’56’ers uitstekende resultaten geboekt in de Kustmarathon 2017 van afgelopen weekend. Op de ‘grote marathon’ bereikte Monique Verschuure het podium. Ze werd derde.

In een kort interview met Omroep Zeeland TV, direct na haar finish, benadrukte Monique dat ze een fijne wedstrijd had gelopen en dat ze onderweg ‘gedragen’ was door een fijne groep medelopers. “Als je niet in een goede groep zit, kan de prestatie nooit zo goed zijn”, zei ze. Ze was na afloop nog zó fris, dat ze op het podium heupwiegend een dansje weggaf.

Bij de toptien finishten nóg enkele AV-dames, te weten Leonie Ton (5e), Paola van Gilst (7e) en Yvonne Moerland (8e). Ook Leonie kwam zo fris als een hoentje over de meet in de Langstraat te Zoutelande. Ze vertelde dat ze heerlijk gelopen had en dat vooral het zand er op de stranden ‘super’ bij lag. “In elk geval beter dan in 2009, toen de weersomstandigheden vergelijkbaar waren”. Wel stipte ze aan, dat het kopwerk op het strand niet geweldig was. “Er werd vooraan niet veel gewisseld”.

** Bij de heren waren de beste AV’ers: 27 Boris de Bruijn, 28 Laurent van Nieuwenhuijze, 30 Peter Balkenende.


Vrijdagavond proloog

** Het Kustmarathon-weekend begon vrijdagavond met twee Ladies’ Runs: over 5 en 10 km, richting Westkapelle. Op de korte afstand kwam AV’56’ster Veerle Smits uitstekend voor de dag. Ze werd 5e. Bij de eerste 25 loopsters klasseerden zich nóg een aantal van onze clubgenoten: 11 Esma Guigui, 12 Paméla Nieuwenhuize, 15 Lisa Kapteijn, 17 Sanne de Baar.

Op de 10 km finishten de volgende AV’sters bij de eerste vijfentwintig: 10 Bianca Steijn, 17 Esther Noteboom, 18 Marian Steenblok, 22 Tanita van Belzen.

** Later op de vrijdagavond werd ook nog de Light Run gelopen: van Domburg naar Zoutelande. Opmerkelijk was, dat diverse dames die de 5 of 10  hadden gelopen, óók in Domburg van start gingen. Onvermoeibaar!

** Ons voormalig lid René Verhulst (oud-burgemeester van Goes) reed zaterdagmorgen mee bij de mountainbikers. Hij zette een tijd neer van 2.56.27 uur.

** De jeugdleden van AV’56 deden het ook goed. Er werden vier podiumplaatsen ‘verdiend’, en wel door Remco de Baar, Koen Steenblok, Yara Karelse en Amy de Graaf. 

** Zoals gebruikelijk bemande onze vereniging zaterdag op het 15 km-punt (op de dijk ter hoogte van de Banjaard) een uitdeelpost voor water en sportdrank. Zo’n 10 AV’56-vrijwilligers trotseerden wind en regen om de lopers van vocht te voorzien. (Enkele beelden daarvan zijn HIER te vinden).

 

monique_km_2017.jpg 

FOTO: Monique Verschuure werd bij de dames derde in de Kustmarathon.

 

 veerle_km_2017.jpg

FOTO: Veerle Smits deed het héél goed op vrijdagavond bij de Ladies’ Run 5 km.

 

 rene_km_2017.jpg

FOTO: René Verhulst (tot voor kort lid bij AV’56) was voor de MTB-rit van de Kustmarathon teruggekomen naar Zeeland. (Foto: Bernhard Ruijsink)

 

Share this post