ZOUTELANDE, Gemiddeld zo'n 180 atleten vanuit heel de provincie hebben de afgelopen woensdagavonden meegetraind met de Kustmarathon groeps parcourstrainingen. Aanstaande zaterdag 14 september om 10 uur start vanaf het parkeerterrein bij de voetbalvelden in Zoutelande de langste in de serie trainingslopen onder leiding van AV'56 trainer Jan de Wilde. De finish van deze training zal uiteraard op de officiele finishstreep van de Kustmarathon Zeeland zijn in de Langstraat in Zoutelande. Daar zullen alle deelnemers aan deze training binnen gehaald worden met door de koks van Grand Café 'De Fiets' gesponsorde versgemaakte boullion.

Inmiddels al weer over de helft van de hele trainingsreeks en met 5 oktober, dé dag waarop de 11e editie van de Kustmarathon Zeeland word gelopen al aardig dichtbij. Word zaterdag vanuit Zoutelande de langste duurlooptraining van 34 kilometer gelopen. Er word in diverse tempogroepen eerst richting Westkapelle, Domburg, de Mantelinge en een stukje strand bij Oostkapelle gelopen. Daar zal worden gekeerd om vervolgens over het Kustmarathon parcours terug te lopen naar Zoutelande. Vanaf ongeveer 12.00 uur verwachten we de snelste lopersgroep al weer terug op de finishstreep. Er word in verschillende snelheidsgroepen met als motto 'Samen uit-Samen thuis' getraind. Iedereen die wil en in training is voor de kustmarathon kan zonder kosten aansluiten bij deze groepstraining. Voor aanvang van de duurloop is er de mogelijkheid sportdrank- en voeding af te geven. Die kan dan weer worden opgepikt bij de door Deltasport bemande verzorgingspost bij Oostkapelle. Ook zal er een verzorgingspost zijn bij het vuurtorentje aan de dijk bij Westkapelle verzorgd door AV'56. Bij de finish is de verzorging in handen van Dynamica samen met Lein Lievense van de Stichting Kustmarathon Zeeland.

Na deze zaterdagtraining resten nog slechts twee woensdagavond trainingen. Op 18 september vanuit Oostkapelle een 2.40 uur duurloop. En op 25 september vanuit Zoutelande een 2 uur training waar nog één keer als training de befaamde duinhellingen van het Kustmarathon parcours voor Zoutelande bedwongen worden. Deze laatste twee avondtrainingen starten om 18.00 uur. Iedereen die dat wil kan zonder kosten meetrainen. Zie de uitgebreide informatie over de trainingen op www.kustmarathonzeeland.nl. De trainingen onderleiding van AV'56 atletiektrainer Jan de Wilde zijn onder de vlag van de Kustmarathon Zeeland in goede samenwerking met de atletiekverenigingen Deltasport Zierikzee, Dynamica Middelburg en AV'56 Goes georganiseerd.

 

Kustmarathon Zeeland groepsparcourstrainingen onder leiding van AV'56 trainer Jan de Wilde worden zeer gewaardeerd blijkt uit de vele deelnemers die wekelijks komen meetrainen.

Foto: AV'56/Partick de Vos