Als onderdeel van de Dag van het Ouweland werd zaterdag 5 augustus voor de tweede maal de Sabbingeloop gehouden. Het werd een feestje.

Op de Ring van het dorp heerste een vrolijke stemming vanwege het kramenfestival en alle activiteiten eromheen. De dag was begonnen met een wedstrijd ringsteken op tractoren. En ‘s middags was er ook weer kwalleballen. Dat is letterlijk een moddergevecht.

In die opperbeste sfeer, met een dweilband op de Ring, klonk om 17.00 uur het startschot voor de Sabbingeloop over 3, 6 en 10 km. De loop was door de dorpelingen zélf georganiseerd, maar bij de uitvoering kregen ze hulp van AV’56 (net als twee jaar geleden, bij de primeur).

Opmerkelijk was, dat het deelnemersveld vrij internationaal van samenstelling was. Afgezien van de Nederlanders stonden ook Belgen, Engelsen, Schotten, Duitsers en Polen aan de start. Er waren ruim 130 deelnemers. Dat is zo’n 40% meer dan twee jaar geleden, toen de Sabbingeloop voor het eerst tijdens het dorpsfeest op het programma stond.

Kleuter op de 3 km

Op de kortste afstand deed zich een leuke bijzonderheid voor: de kleine Miki den Boon (5 jaar) uit Oud-Sabbinge liep de 3 km volledig uit. Ze deed dat samen met haar papa Gerdo. Ze kwam op die afstand als laatste aan, uiteraard, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze werd door het publiek met bewonderend applaus binnengehaald. Papa en dochter deden 31 minuten over hun 3 km.

De uitslagen werden door de organisatoren opgemaakt per afstand. Er was dus geen onderscheid per geslacht of per leeftijdscategorie. De uitslagen staan HIER. De fotoserie is HIER te bekijken. 

 

FOTO: Patrick de Vos komt binnen als winnaar van de 10 km. Hij werd ‘getrakteerd’ op confetti.

 

FOTO: Vader Wilko de Vos en zoon Patrick de Vos (tweede en derde van links) tijdens de 10km-huldiging. Tweede van rechts nummer 3, Arjo Verhage uit Aagtekerke. Geheel links en geheel rechts: Sandra Steutel en Ad de Wit, organisatoren van de Sabbingeloop.

 

FOTO: De 5-jarige Miki den Boon onderweg tijdens de 3 km, samen met papa Gerdo. Ze liep de afstand helemaal uit (Foto’s: Huib Boogert)

 

Share this post