De Westerscheldetunnel was afgelopen zaterdag aan het eind van de middag enige tijd afgesloten. Het zou goed kunnen dat dit te maken had met een verstopping van de tunnelbuis die werd veroorzaakt door de enorme lading eremetaal, die onze pupillen probeerden deze kant op te krijgen.

Tijdens het Zeeuws Kampioenschap voor pupillen in het zonovergoten Terneuzen wist een select groepje van 15 AV’56-pupillen het voor elkaar te krijgen om beslag te leggen op maar liefst 9 gouden, 10 zilveren en 5 bronzen medailles.

Onze jongste deelnemer Okke van der Veen liet zien dat zijn zilveren medaille op het onderdeel balwerpen van enige weken geleden geen toevalstreffer was. Dit keer wist hij bij het vergelijkbare onderdeel vortexwerpen een afstand van 11.88 meter te bereiken, wat goed was voor een zilveren medaille bij de Mini-pupillen. Ook bij het verspringen werd hij tweede met een sprong van 2.19 meter.

Ook de zusjes Jasperse lieten zien dat ze in topvorm zijn. Wies won bij de meisjes C-pupillen het vortexwerpen, de sprint en het hoogspringen en tussendoor pakte ze ook nog even zilver op de 600 meter. Haar oudere zus deed het niet veel slechter, zij won de 40 meter sprint en het verspringen en werd tweede op de onderdelen kogelstoten en hoogspringen bij de meisjes pupillen B.

Extra knap van deze dames was dat zij met hun tijden op de 40 meter sprint ook sneller waren dan alle jongens in hun categorie!

Daan van Luijk kwam, zag en overwon. Hij deed bij de C-pupillen aan alle 5 onderdelen mee en pakte op elk onderdeel een medaille. Op de sprint, hoogspringen en 600 meter pakte hij brons, bij het verspringen werd hij tweede en op het onderdeel Vortexwerpen liet hij zich tot Zeeuws Kampioen kronen.

Verder waren er ook nog medailles voor Abel Melse (brons op de sprint en bij het verspringen en zilver bij het hoogspringen), Micha Teunissen (zilver bij het vortexwerpen), Elise Mol (goud op de 1000 meter), Jens Beuns (goud bij het kogelstoten en zilver op de 1000 meter) en Brigitte de Geus (zilver op de 60 meter en goud bij het verspringen).

De andere deelnemers van AV’56 die net buiten de prijzen grepen, wisten wel diverse PR’s te verbeteren. Mede dankzij het prachtige atletiekweer mag iedereen dan ook tevreden terugkijken op een leuke dag.

Bekijk hier meer foto's.

 

pupillen_zk_2018.jpg

FOTO: Met z’n allen op de foto!

 

 

Share this post