AV’56-lid Mariet Joosten uit Heinkenszand heeft bij het WK sledehondenrennen in Haidmühle (Zuidoost-Duitsland) een podiumplaats behaald. Ze werd derde.

Uiteraard is Mariet blij met haar derde plaats, maar volgens haar had er méér in gezeten, misschien zelfs wel een eerste plaats. “Het WK is een wedstrijd over drie dagen. Na de tweede dag stond ik eerste, maar op de derde dag waren twee honden helaas niet helemaal fit. Ik heb toen veel tijd verloren”, vertelt ze.

“Ëen derde plaats op een WK is zeker wel een prestatie en ik ben er zeer blij mee. Maar ik blijf het gevoel houden, dat ik in potentie eerste had kunnen worden. Jammer dat het anders is gelopen!”.

We wezen onze lezers op de bijzondere hobby van Mariet (32) in een artikeltje op onze site in januari. Dat had te maken met het feit, dat ze enkele dagen eerder Nederlands kampioen was geworden in haar klasse (C-1, vier honden). Ze heeft zeven eigen Siberische husky’s, die bij haar thuis ‘wonen’.

Mariet houdt haar eigen conditie op peil door trainingen bij AV’56, bij een van de maandagavond-groepen. Ze doet niet vaak mee aan straat- of veldlopen.

 

mariet_wkslede_2019.jpg

FOTO: Mariet tijdens een van haar WK-runs. (Foto: Ralf Schomy, www.rklfoto.de).

 

Share this post