Na de oproep om je wedstrijden door te mailen is er ruim een week verstreken, dus tijd om een eerste balans op te maken. Ik had gerekend op 30 à 40 aanmeldingen voor de maand januari, met in het achterhoofd het idee dat deze wedstrijd in de loop van het jaar nog een beetje moet groeien.

Veel hardlopers zien er nu nog niets in, maar merken misschien na een paar maanden dat ze toch wel aardig wat wedstrijden hebben gelopen om in de rangschikking opgenomen te worden.

Kun je dan nog meedoen? Zeker wel, maar ergens moet ik natuurlijk een grens trekken, want anders krijg je steeds een totaal vertekende tussenstand.

Je kunt het hele jaar elke maand je wedstrijden opgeven, maar na 1 mei tel ik de wedstrijden van twee maanden of langer geleden niet meer mee. Uiteraard maak je dan weinig kans op de eindzege, maar kwartaalkampioen kun je altijd nog worden en bijdragen aan een clubklassement is ook mogelijk.


Pas 18 hardlopers deden opgave

Voor de maand januari hebben 18 hardlopers, waaronder een atleet uit België, hun wedstrijden aan mij doorgegeven en dat valt toch een beetje tegen gezien de vele positieve reacties direct na het opperen van dit idee.

Bij de mannen zijn de aanstichters van deze ludieke wedstrijd ook direct de koplopers. Maurice Steketee uit Middelburg en John Guequierre van Dynamica scoorden beiden 5 wedstrijden, waarvan 4 dezelfde. Maurice kon in Westdorpe vanwege werkzaamheden niet meedoen en John moest een keer opgeven vanwege een opkomend griepje. Daarna volgt Marco Olivier uit Vlissingen met 4 wedstrijden als 3e.

Bij de dames is er zelfs een loopster, die beide mannelijke wedstrijdverzamelaars overtreft. Madeleine Rommers, uitkomend voor Loopgroep Zeeland, verzamelde in januari 6 wedstrijden. Madeleine koos bij verschillende van deze wedstrijden voor de kortste afstand en dat telt net zo zwaar. Ik juich het lopen van relatief korte afstanden zelfs toe. Zij wordt gevolgd door Gisela Nijsse AV’56 en Rosette Verkaart uit Vlissingen met 3 wedstrijden en Krista de Kam AV’56 met 1 wedstrijd. Bij de dames helaas nog maar 4 aanmeldingen, terwijl toch meerdere dames aan 3 wedstrijden hebben deelgenomen.


Ook de jeugd kan meedoen

Toch nog een keer wil ik vermelden dat ook de jeugd mee kan doen. Zelfs indoorwedstrijden, waarbij ze aan kogelstoten en hoogspringen hebben meegedaan, mogen ze opgeven. Dat geldt deze zomer ook voor de baanwedstrijden.

Als ik even op een paar sites kijk, komen verschillende jongeren zo al aan 2 tot 3 wedstrijden en dat geldt  -met alleen loopwedstrijden-  dus ook voor veel andere atleten. Erwin Harmes heeft volgens mij zelfs 4 wedstrijden gelopen in januari, maar ze moeten het wel aan mij doorgeven, want ik kan het moeilijk voor iedereen gaan bijhouden.


Volgende overzicht: rond 7 maart

De laatste wedstrijd van februari is mogelijk op de 29ste (Kustcross in Vlissingen of Scheldeloop in Terneuzen) en dat is tevens de laatste dag van deze maand. Geef dus in de eerste week van maart je wedstrijden van februari aan mij door. En wie het nog niet gedaan heeft, kan ook die van januari nog steeds vermelden. Volgende overzicht rond 7 maart.

En in februari is er natuurlijk ook de Kapellecross op de 23e. Nee, voor deelname aan een JARO-wedstrijd krijg je géén bonuspunten en ik weet dat veel lopers in voorbereiding op een marathon de halve marathon in Axel op zaterdag 22 februari lopen. Ik zet dat zelfs in schema’s.

Bij de Kapellecross is er echter ook een afstand van bijna 2 km en dat moet toch een dag na een pittige wedstrijd nog lukken. Zo scoor je dat weekend in ieder geval 2 wedstrijden.

VOORLOPIGE TOP 10 MANNEN (bij gelijke stand staan namen op alfabetische volgorde)

John Guequierre en Maurice Steketee met elk 5 wedstrijden, Marco Olivier met 4 wedstrijden, Lion Baas en Arnoud Rijk met 3 wedstrijden, Arthur van Aartsen, Kobus Botman, Jorn Helskens, Hans Minnaard, Manfred Scheiber en Wim van Sparrentak met 2 wedstrijden.

 

 meeste_wed1_2020.jpg

FOTO: Direct na de Kustcross in Vlissingen (29 februari a.s.) kun je je deelnames van februari opgeven. En van januari, als je dat nog niet deed. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post