De combinatie van de snoepzakloop, de poldermijl en de volwassenenlopen maakt van de Meidoornloop elk jaar een wolk van gezelligheid. Voor velen is het een gezinsuitje.

Ook afgelopen zaterdag 12 mei was de sfeer ongedwongen. Een warme deken, zou je haast zeggen. Maar dat gold ook letterlijk. Het was vrolijk zonnig en de temperatuur klom tot zéér aangename waarden. Zo ‘aangenaam’ zelfs, dat er onderweg op de Valdijk een extra waterpost werd ingericht.

Opmerkelijk was, dat er ondanks de pittige omstandigheden toch nog een nieuw parcoursrecord werd gevestigd. Op de 7,5 km liep Ronnie Overgaauw zeven seconden sneller dan de recordhouder sinds 2017, Patrick de Vos (AV’56). Ronnie liep 25.33 min over de afstand. Patrick had vorig jaar 25.40 min nodig.

Een ander nieuwigheidje was het orgelspel in de kerk van Nisse. Jawel, orgelspel. Traditiegetrouw is de hervormde kerk van Nisse (nu PKN) de omkleedlocatie voor de hardlopers. De serene stilte die er altijd heerst, werd dit jaar voor het eerst ‘opgevuld’ met de muzikale klanten vanaf de orgelgalerij.

Organist was Eric Wolfert uit Dirksland, lid van AV Flakkee. Hij is niet alleen een sterke hardloper, hij is ook een begenadigd organist. (We komen in een apart bericht nog terug op dit primeurtje).

In de uitslagen van de 7,5 km en 15 km (de langeafstandlopers liepen het rondje van de 7,5 km tweemaal) valt op, dat veel lopers en loopsters die voor de langste afstand hadden ingeschreven, er na 1 rondje mee ophielden. ‘Afstandwisselaars’ noemt uitslagenverwerker Sjaak Sinke hen.

Ook valt op, dat in de uitslagen veel AV’ers voorkomen onder de 345 deelnemers (incl. poldermijl voor de jeugd). Bij de heren op de 15 km was het hele podium voor AV’56: 1. Jozias Boone, 2. Yann Sinke, 3. Peter Balkenende. Bij de dames op de 15 km zien we: 1. Anjolie Engels-Wisse, 2. Leonie Ton (AV’56), 3.Annette Bevelander.

Op de 7,5 km bij de heren werd recordbreker Ronnie Overgaauw dus eerste, 2. Jan Willem Roelse, 3. Jasper Zuidhof (AV’56). Bij de dames was de uitslag als volgt: 1. Yvonne Moerland (AV’56), 2. Mirthe Overkamp, 3. Linda Versluis.

De uitslagen staan HIER, de fotoserie is HIER te vinden.

 

FOTO: De lopers op weg naar Nisse, in de vrije natuur: het handelsmerk van de Meidoornloop.

 

 

FOTO: Het begin van de Snoepzakloop, voor kinderen tot 6 jaar.

 

Share this post