Om alle misverstanden uit de weg te helpen: ook op de dag zelve van het loopevenement ‘De 10 km van Nederland’ kan nog gewoon worden ingeschreven.

Dus de lopers die zich zondag a.s. ruim vóór 12.00 uur (het starttijdstip) melden, kunnen nog rekenen op een startnummer. Het secretariaat is gevestigd in theater De Mythe aan het Bleekveld. Daar zijn ook de start en finish. Parkeren in de parkeergarage!

De online voorinschrijving is intussen al enige tijd gesloten. Deelnemen kan nu enkel nog met een ‘daginschrijving’, die ter plaatse geregeld en afgerekend dient te worden. De tarieven zijn iets hoger dan bij de voorinschrijving: 10 km: 18 euro, 5 km: 14 euro.

Om tijd te besparen kun je de inschrijving als volgt voorbereiden:

  1. Download het daginschrijvingsformulier (www.10km.eu/ned/goes)
  2. Druk het formulier af en het geef het –volledig ingevuld– af bij het wedstrijdsecretariaat.
  3. Betaal ter plaatse met GEPAST geld.

Er zijn voldoende startnummers, waardoor je altijd zeker mag zijn van deelname. Er is geen limiet op het aantal daginschrijvingen.

Het hardloopevenement ‘De 10 km van Nederland’ wordt zondag simultaan in 14 steden in Nederland gehouden, veelal in en rond historische binnensteden. Het startschot wordt exact om 12.00 uur gegeven, in alle steden tegelijk. Dat is op alle locaties te horen en te zien op grote schermen.

Alle omwonenden van het parcours hebben deze week een speciale flyer in de bus gekregen, waarin ze op de hoogte worden gebracht van de komst van de lopers. Dan kunnen de om- en aanwonenden daarmee rekening houden, als ze met de auto weg willen of als ze bezoek verwachten.

Een aantal straten is tijdelijk afgesloten (globaal tussen 12.00 en 13.30 uur).


Wellicht ten overvloede melden we nog, dat de startnummers van ‘De 10 km van Nederland’ desgewenst ook zaterdag al zijn af te halen in de winkel van Lopers Company, Gasthuisstraat, Goes. Daarover heeft deze sponsor afspraken gemaakt met landelijk organisator Sportevents. 

De deelnemers die hebben vooringeschreven, zijn intussen op de hoogte gesteld van deze mogelijkheid. Voor die afhalers heeft Lopers Company zaterdag trouwens leuke voordelen in petto.

 

AFBEELDING: Het Goese parcours van ‘De 10 km van Nederland’.

Share this post