Een groep nordic walkers van AV’56 is deze zomer geïnterviewd door de redactie van het ziekenhuisblad ‘Michiel’ (ADRZ). Ze figureerden op de themapagina’s Mooi Zeeland. In het zomernummer is het interview te lezen.

Het gesprek vond plaats op het terras van café Het Loze Vissertje aan het Goese Sas. Delen uit de tekst gaan als volgt: “Voor de deur van het café verzamelt zich een aantal vrouwen met nordicwalkingsstokken in de handen. Ze zien er sportief uit. Gewapend met zonnebrillen en een goed humeur wordt iedereen hartelijk begroet. Het is een nordicwalkinggroep van de atletiekvereniging AV’56 uit Goes”.

‘Aanvoerder’ en trainster van de groep, Mineke Geelhoed, vertelt het een en ander aan de verslaggeefster van het ziekenhuismagazine: “We bestaan al 12 jaar en we lopen welke week van 9.30 tot 10.30 uur. Elke week ergens anders, in de omgeving van Goes. Als we na afloop maar koffie kunnen drinken”.

De groep is nooit uitgekeken op Zeeland en vindt telkens mooie plekken om te wandelen. Zelfs Kate van 90 jaar loopt nog mee. Haar vriendin Rina: “Tot vorig jaar liepen steeds met de groep mee. Tegenwoordig lopen we samen wat achteraan”.

Het is verrassend dat een van onze nordicwalkingroepen op deze wijze in het ADRZ-blad vernoemd wordt. Mooie reclame voor AV’56, en vooral voor de afdeling nordic walking.

 

adrz_blad_2018.jpg

FOTO: De nordicwalkinggroep bestond uit elf loopsters. Op de foto in het ADRZ-blad staan er vier.  (Foto: ADRZ-blad ‘Michiel’)

 

Share this post