De OIiebollenloop van AV’56 wordt altijd op oudejaarsdag gehouden. Maar dit jaar niet! Dat heeft te maken met het feit, dat 31 december dit jaar op een zondag valt. Daarom is de traditionele Oliebollenloop vervroegd naar zaterdag 30 december.

De opzet van de laatste loop van het jaar verschilt niet veel met die van andere jaren. Er is een korte loop van 2,8 km door Wilhelminadorp, bestemd voor de jeugd. Voor de volwassenen zijn parcoursen uitgezet van 4,5 km resp. 10 km, ten westen en ten noorden van Wilhelminadorp. Start: onze eigen baan.

De begintijden zijn ook dezelfde als andere jaren. De startvlag voor de nordic walkers valt om 13.00 uur. Een uurtje later, te 14.00 uur, worden de hardlopers weggeschoten. De deelname staat, zoals altijd, uitsluitend open voor eigen leden.


Aantal inschrijvers stijgt sterk

Het aantal deelnemers aan de Oliebollenloop stijgt de afgelopen jaren sterk. Enkele jaren geleden deden gewoonlijk 50 tot 60 leden mee, maar sinds we beschikken over een chique kantine groeit dat aantal gestaag. Vorig jaar schreven al meer dan 100 deelnemers in, ondanks de bedroevende weersomstandigheden. Dat aantal mag dit jaar wéér stijgen!

We hopen allemaal min of meer tegelijkertijd weer terug te zijn op de baan. Na afloop staan dan, traditiegetrouw, de oliebollen hapklaar gereed in de kantine. En bij vertrek naar huis kunnen we elkaar allemaal een goede jaarwisseling toewensen. Dáár is de Oliebollenloop immers voor bedoeld!


De te kloppen deelnemers

Wie zijn de te kloppen leden dit jaar? Nou, dat zijn natuurlijk de winnaars van vorig jaar! We roepen de uitslagen van 2016 nog even in herinnering.

JEUGD.

Jongens: 1. Ipe Verbrugge, 2. Rody Dees, 3. Matthijs Openneer.

Meisjes: 1. Yara Karelse, 2. Brigitte de Geus, 3. Inke van den Dikkenberg.


5 km

Heren: 1. Martijn Lavooij, 2. Mees Verbrugge, 3. Jesse van den Dikkenberg.

Dames: 1. Nikita van den Ouden, 2. Esma Guigui, 3. Astrid den Herder.


10 km

Heren: 1. Patrick de Vos, 2. Luuk Balkenende, 3. Frank Houweling.

Dames: 1. Yvonne Moerland, 2. Leonie Ton, 3. Annet van der Linde.

Inschrijven voor de Oliebollenloop 2017: vóór 30 december, via https://www.av56.nl/wedstrijd/oliebollenloop-2017-12-31

 

FOTO: Ook dit jaar zullen in de kantine de oliebollen na afloop weer gereedstaan voor consumptie! (Foto: AV’56).

 

Share this post