Op en rond de AV’56-atletiekbaan wordt op zondag 23 juni een grote drukte verwacht. Daar wordt dan de derde en laatste wedstrijd gehouden in de 3e divisie van de landelijke atletiekcompetitie 2024. AV’56 organiseert die wedstrijd. Er worden minstens 40 gemengde teams verwacht van 21 verenigingen uit Midden- en Zuidwest-Nederland.

Naar verwachting zullen tegen de 300 atleten inschrijven. Met trainers, juryleden, partners, ouders, familieleden en andere fans levert dat in totaal algauw 400 man op. Zoveel bezoekers heeft de AV’56-baan nog maar zelden gezien. Voor het onderbrengen van al die sporters wordt een beroep gedaan op ‘buurman’ TOGO, de korfbalvereniging, voor extra kleedruimten en eventueel vergaderruimten.  

De Goese vereniging is door de Atletiekunie aangezocht om deze wedstrijd te organiseren, voornamelijk omdat AV’56 een vrij nieuwe baan heeft die aan alle moderne vereisten voldoet, vooral na de baanrenovatie van enkele jaren terug.


Voor promotie

De eerste wedstrijd van deze seniorencompetitie werd op 21 april jl. gehouden bij Atverni (Nieuwegein), de tweede op 2 juni bij Achilles (Etten-Leur). De derde en laatste competitiedag is dus op 23 juni in Goes. Bij deze drie wedstrijden moeten de deelnemende teams proberen, zoveel mogelijk punten te behalen. Tijden en afstanden worden daartoe omgerekend in punten. De kampioen na drie wedstrijden promoveert naar de 2e divisie. Ook AV’56 heeft een ploeg in de race. Teamleider is Franklin van Anrooij.

De deelnemende verenigingen zijn afkomstig uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland. Ze vormen poule 12 van de competitie. AV’56 organiseert de wedstrijd weliswaar, maar de Atletiekunie houdt een stevige vinger in de pap: zij levert de wedstrijdleider, de scheidsrechters en de speaker. De deelnemende clubs zijn verplicht om juryleden en vrijwilligers te leveren, als ondersteuning van de thuisclub AV’56.


Programma

De atletiekonderdelen die bij alle drie competitiewedstrijden op het programma staan, zijn 100m, 200m, 800m, 5000m, 100m horden, 110m horden, 4x400m estafette, hoog, ver, kogel en kogelslingeren. Een atleet mag aan maximaal drie onderdelen naar keuze meedoen.

 

 sencomp_2024.jpg

FOTO: Op 23 juni gaat de vlag uit. We ontvangen dan maar liefst 300 atleten en zo’n 100 begeleiders op onze baan, voor de derde en laatste seniorencompetitiewedstrijd in de 3e divisie. (Archieffoto: Huib Boogert).