Ook de inwoners van Zeeland zijn in overgrote meerderheid trots op de geweldige prestatie die ons jeugdlid Shirin van Anrooij afgelopen zondag in Zwitserland leverde. Ze werd daar wereldkampioen veldrijden bij de damesjunioren.

De fierheid van de Zeeuwen uitte zich op de website van de PZC, waar maandag de hele dag een enquêtevraag ingevuld kon worden: “Wij moeten trots zijn op de prestatie van Shirin”. De mogelijke antwoorden waren ‘eens’ en ‘oneens’.

Meer dan tachtig procent (om precies te zijn 81%) beantwoordde die vraag met ‘eens’. Onder hen zullen ongetwijfeld veel AV’56-leden zijn geweest, die   -ondanks het feit dat veldrijden geen atletiekdiscipline is-   toch grote bewondering kunnen opbrengen voor de tengere, sterke Kapelse. Toch nog 19% vond dat trots niet op zijn plaats was. Er brachten in totaal meer dan 300 bezoekers van de PZC-site hun stem uit.

Waarschijnlijk zijn de nee-stemmers mensen die een hekel hebben aan wielrennen of veldrijden. Anders is niet te verklaren, dat een 17-jarige atlete die veel traint en veel wedstrijden loopt/rijdt, geen sympathie krijgt voor de geweldige prestatie in Zwitserland. Immers, ze laat al jaren zien, hoe sterk ze is. Dit ‘ongekend talent’ zou dus eigenlijk 100% ‘eens’ hebben moeten scoren bij de PZC-sitebezoekers.

Óf ze hebben Shirins krachttoer in Zwitserland niet live op tv gezien. Dat kan natuurlijk ook. Want dan zou je mond openvallen van verbazing over de enorme overmacht die ze op het junioren-WK aan de dag legde.

 

shirintrots_2020.jpg

FOTO: Shirin vlak na het veroveren van haar wereldtitel. De foto is een ‘still’ van de rechtstreekse tv-uitzending van de Belgische sportzender Sporza. (Foto: AV’56).

 

Share this post