De Van der Peijl Oosterscheldeloop 2024 heeft een voortreffelijk verloop gehad. Er waren ruim 200 deelnemers, die in druilerige weersomstandigheden van start gingen, maar bij droog weer konden finishen.

Voor de tweede maal in de historie was het dorp Kattendijke de uitvalsbasis voor de Oosterscheldeloop. De geel-blauwe Van der Peijl-finishboog stond dit keer in het hart van het dorp, bij de muziektent.

De afstanden waaruit de lopers konden kiezen, waren zeer gevarieerd. Er was een 4 km voor de ‘beginners’, een 7,4 km voor de meer geoefenden en een 15 km voor de ervaren atleten. Aan de langste afstand deden 123 lopers mee.

De lopers lieten na afloop vrijwel allemaal weten, dat het parcours dit jaar beter ‘te doen’ was dan vorig jaar (toen veel regen). Bij de dames werd dan ook het parcoursrecord gebroken. Bij aankomst werden alle deelnemers getrakteerd op een gezonde ‘hapklare brok’: een flinke plastic tas met appelen.


Beste Brabantse

Bij de 4 km-lopers was Lianne Verloop (toepasselijke naam!) van AV Generaal Michaeles uit Best de snelste. Zij kwam na 15.14 min over de meet. Jurian Koster en Theo van Bennekom volgden haar als 2e en 3e.

Op de 7,4 km was de uitslag bij de heren: 1. Jan-Willem Roelse (Gonzalez Running Team), 2. Willem de Koster (idem), 3. Johan Padmos (Wemeldinge). Bij de dames zag de ranglijst er als volgt uit: 1. Elise Mol (AV’56), 2. Durby Meijboom (Dynamica), 3. Melissa de Leeuw (Goes).

Op de 15 km verbeterde ons lid Monique Verschuure haar parcoursrecord van vorig jaar met 26 seconden: vorig jaar 57.47 min., nu 57.21 min. Ze werd gevolgd door Loura Kleinepier (Gonzalez) en Anne van de Swaluw.

Bij de heren op de 15 km vinden we een groot aantal AV’56-leden bij de eerste vijftien finishers. De bloemen waren overigens voor de broertjes Okbazgi Kidane en Zerezgi Kidane (1e en 2e) en voor Tim Pleijte (Dynamica, 3e). Dan volgen veel AV’ers: Robbert Meeuwse (4e), Harmen Hoogesteger (5e), Johan Karelse (7e), Remon Rijk (8e), Peter Balkenende (10e), Stefan Boonman (11e), Hans Verhaagen (14e) en Jostein Decorte (15e).


Buiten en binnen

De prijsuitreikingen voor de podiumlopers geschiedden deels in de openlucht bij de finish (4 km en 7,4 km). Daar werden de laureaten door speaker Jan Witkam op het podium geroepen. Ze bloemen werden overhandigd door Dick van der Steen namens hoofdsponsor Van der Peijl Techniek.

De huldiging van de 15 km-lopers geschiedde in het dorpshuis van Kattendijke door onze WTC-coördinator Wil Zweemer. Er waren geldprijzen voor de nummers 1, 2 en 3 bij de dames en de heren.  Bij de huldiging per categorie kregen de nummers 1, 2 en 3 een mooi boeket bloemen.

Sommige AV’56-leden ontvingen alsnog een diploma voor een clubrecord. Die werden uitgereikt door onze penningmeester Ko van Damme. Wedstrijdleider was Piet Maartense.

De uitslagen zijn hier te kijken: https://my.raceresult.com/276899/. Drie fotoseries zijn HIER en HIER en HIER te vinden.

 

 

FOTO: Okbazgi Kidane van Spado komt zegevierend over de finish.

 

FOTO: Een groepje AV’56’ers praat na over de wedstrijd. Allen hadden hun tasje met appelen al in ontvangst genomen. (Foto’s: Huib Boogert).