Zondag 19 november stond de eerste regio-11-trainingsdag op het programma, op de atletiekbaan van Dynamica. Georganiseerd door Anjolie Engels. Onder leiding van vier oud-topatleten werd er de onderdelen Sprint, Horden, Verspringen en Speer gegeven. Deze oud-topatleten waren in hun tijd Europees en Nederlands kampioen.

De dag begon met aanmelden en toen iedereen aanwezig was een gezamenlijke warming-up. Er was op dat moment net een bui(tje) voorspeld. De hoge piek die Buienradar voorspelde, is ook gevallen. De baan stond direct blank. De training werd daarom even gestaakt. Daarna werd er verdergegaan met de onderdelen.


Van alle Zeeuwse verenigingen

Alle atleten en trainers konden zich van tevoren voor twee onderdelen inschrijven. Van alle verenigingen uit Zeeland waren trainers en atleten naar de baan van Dynamica gekomen om deze clinic mee te maken. Naast dat de deelnemende atleten en trainers allerlei technieken en handeling geleerd werden, kregen ook de trainers die bij elk onderdeel stonden nog tips en trucs.

Om 12.00 was het tijd voor een heerlijk kopje warme soep en een paar broodjes.

Zo kon iedereen een beetje opwarmen.


Ongebruikelijke technieken

Na de lunch stond je tweede onderdeel op de planning die ook weer zeer enthousiast gevolgd werd. Er werden soms technieken van je gevraagd die je niet gewend bent. Zo hielden ze bij Horden een bal in hun hand vast, terwijl ze over de horden vlogen en hielden ze bij de sprint een stokje op een bepaalde manier vast terwijl ze over de pionnen sprintten.

Na afloop werd gevraagd om voor de volgende training je voorkeur in te vullen op je briefje. Zo kan de organisatie bekijken naar welk onderdeel er vraag is. Na de afsluiting werd er buiten nog een groepsfoto gemaakt en mocht iedereen weer naar huis.

In februari/maart zal de tweede regio-11-trainingsdag plaats vinden. Datum hiervan volgt nog.

Geef je zeker op, het is een leuke, gezellige en leerzame dag. Van AV’56 waren er een tiental atleten en trainers uit verschillende leeftijdsklassen aanwezig.

Regio 11 is bij de Atletiekunie Zeeland plus Goeree-Overflakkee.

 

regio11_1_2023.jpg

regio11_2_2023.jpg

regio11_3_2023.jpg

regio11_4_2023.jpg

regio11_5_2023.jpg

FOTO’S: Beelden van de regio-11-trainingsdag met topatleten, op de baan van Dynamica. (Foto’s: AV’56).