4:48 uur een app in de groepsapp:

De “wij-gaan-echt-niet-slapen” nemen het dit jaar wel erg serieus dit jaar. Het spul ligt nu als het goed is in bed (gang pupillen). Dit was wel de tendens van de afgelopen nacht, op 1 kamer na heeft niemand langer dan 2 uur slaap gepakt. Op zich helemaal niet erg, maar we weten ook dat de zaterdag voor sommigen wel heel lang en intensief kan zijn.

Na het ontbijt start de bootkamp en spel vlaggenroof. De pupillen waren zeer fanatiek, de junioren moesten er even in komen deze ochtend.

Twee fanatieke vaders stonden om 9 uur te popelen om te beginnen aan hun vrijwilligerstaak: het bakken van 300 pannenkoeken voor de lunch. Het was een goed geoliede machine samen met Corine en Karin, met resultaat dat iedereen kon genieten van pannenkoeken en er ook voor het paasontbijt ook nog wel een pannenkoekje weggehapt kan worden.


Vossenjacht

Na de lunch hadden zich een flink aantal ouders, zusjes, vrouw en zoon van een trainer en de voorzitter van AV’56 verzameld op de parkeerplaats voor de vossenjacht. Het thema dit jaar was beroepen. Die meneer op de steiger, is dat nu een echte schilder of toch niet. En die man met de bosmaaier die ineens een Vlaams accent heeft, die hoort er echt niet bij. De kok, ijsverkoper, laborant en de commandant met minicommandant werden dan weer wel snel gevonden.

Tien vaste posten stonden op diverse plaatsen in het park, met daarbij verschillende spellen. ‘Raad de leiding’ was misschien voor de leiding wel het meest hilarische spel. Verschil tussen Simon en Martijn was lastig, maar ook leek Martijn wel veel op de kleuterfoto van Astrid. Pijnlijk was dan weer dat er ook gekeken werd naar de “oudheid” van de foto. Dit pakte niet voor iedereen heel positief uit. Door de regen zijn we iets eerder begonnen en iets eerder gestopt, ondanks de kou en een nat pak bleef iedereen super enthousiast en in zijn of haar rol.

Wij willen dan ook alle vossen en pannenkoekenbakkers heel erg bedanken voor de inzet, want zonder jullie hulp kunnen wij niet zulke leuke spellen verzinnen voor de kids.


Frietbakteam

We hadden een speciaal friet- en snackteam ingedeeld en die waren volledig in hun element. De 15 kg frietjes werden in rap tempo afgebakken en gevolgd door een lekkere snack. Om daarna door te gaan naar de Filmavond met iets lekkers van ons eigen snoepwinkeltje.

Voor het avondspel hadden 3 ouders zich opgeofferd om zowel de middag als de avond mee te helpen. Robin gaf om 21 uur het startsein om in het donker diverse posten te vinden door middel van vragen te beantwoorden. Diverse spellen passeerden de revue en om 23 uur kwamen de eerste groepen weer terug in het kamphuis. Toen bleek wel weer, hoe moe sommigen waren: na een uur was het voor 70% stil op de gangen, de junioren deden alsnog hun best om nog een nachtje door te halen. We zijn benieuwd, wie wat gaat appen straks…. Wordt vervolgd.

Foto’s:

https://myalbum.com/album/B44AQKhLxykyXD/?invite=bc6dab66-31af-426d-bdd4-e1f8b850da96