AV’56-lid Paola van Gilst heeft afgelopen zondag de marathon van Etten-Leur bij de dames op haar naam geschreven. Ze liep een tijd van 3.10.29 uur, hetgeen een verbetering van haar persoonlijk record met zo’n vier minuten was.

Tijdens deze Brabantse marathon had Paola vooraf haar zinnen gezet op een beter pr. Ze had daartoe een aantal medelopers om zich heen verzameld (onder wie AV’ers Berry Simonse, Patrick van Iersel en Frank Houweling), die haar hielpen aan een vlakke race.

Halverwege de wedstrijd zat ze vrijwel exact op de helft van haar latere eindtijd. Ze finishte maar liefst 18 minuten vóór de nummer 2 bij de vrouwen. “De medelopers gingen ook voor een pr. Als team hebben we deze prestatie geleverd”, aldus Paola na afloop. Het team volgde in de afgelopen maanden een planmatige trainingsaanpak, die uiteindelijk uitmondde in de pr’s in Etten-Leur.

Wél kreeg Paola onderweg een gele kaart van een AtletiekUnie-jurylid, omdat ze van een medeloper een vochtige spons aannam.

Aan de wegwedstrijd in Etten-Leur (marathon, halve marathon, 10 km, 5 km) namen veel AV’56’ers deel. In de uitslagenreeks telden we er zeker dertig.

(Finishfilmpje met bewegende beelden: https://www.facebook.com/paolavangilst?fref=ts)

 

paola_etten_vrienden_2017.jpg

 

FOTO: Na de finish wordt ze opgevangen door AV’56-clubgenoten.

Share this post